Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk werkt niet tussen Xp home sp2 en xp pro..

Anoniem
brandsrus
8 antwoorden
 • Ik heb een netwerk tussen 3 computers.

  1: AMD athlon xp 2800+, 512 MB met Windows XP home sp 2 (wel norton antivirus+internet security)
  2: AMD athlon xp 1800+, 512 MB met Windows XP pro (zonder sp, wel norton antivirus+internet security)
  3: Intel Pentium II 350 MHz, 256 MB met windows XP pro (zonder sp, zonder firewall)

  Bij alle computers is de windows XP firewall uitgeschakeld. De computers zijn met een e-tech router verbonden met het netwerk en internet. Alles zit goed aangesloten en is goed geinstaleerd voor zover ik het weet. Ook zijn de hardeschijven, cd-rom spelers etc gedeeld. Met computer 2 kan ik op de hd van computer 3 kijken en andersom werkt dit ook (dus van 3 op de hd van 2 kijken). Maar ik kan niet met computer 1 op de hd van computer 2 en 3 komen en ook 2 en 3 kunnen niet op de hd van 1 komen. Hij vind deze computers niet. Ook als ik de norton firewall even uitzet kan ik niet tot een verbinding met de computers komen. De computers hebben niet dezelfde namen en zitten allemaal in dezelfde werkgroep. Ook is het netwerk bij alle 3 computers op dezelfde manier geconfigureerd. Ik heb geen idee wat er mis kan zijn tussen computer 1 met computer 2 of 3.

  Computer 1 hebben we net een paar dagen. Daarvoor hadden we nog een oude computer (computer 4)(Intel Pentium III 500 MHz, 128 MB, windows 98 SE). Tussen die computers (2, 3 en 4) was er geen probleem in het netwerk. Zou er een probleem zijn met sp 2? Kan iemand mij helpen want ik kom er niet uit en ik kon ook niks bruikbaars vinden op de microsoft site en internet.
 • Heb je in alle drie de pc in de Command Prompt gecontrolleerd of de gegevens kloppen van het commando [code:1:f82c55671d] ipconfig /all [/code:1:f82c55671d][Enter] Maak je gebruik van statische of dynamische ip adressen?

  Als je nu op PC1 klikt op Start > rechter muis knop Deze computer > Netwerk verbinding maken > Bladeren en klikt op de naam van je werkgroep, zie je dan alleen PC1? Kun je overigens vanuit PC1 de andere pc's pingen? Aan SP2 zou het niet moeten liggen. Ik heb hier ook een router. Daar zitten ook 1 pc met Windows XP Home en Windows XP Professional. Beide hebben SP2. En de pc's kunnen elkaar beide zien. (Bij mij staan de firewall van XP wel aan.) Of heb je bij jouw wellicht iets aangepast in Windows XP SP2 beveiligingscentrum.
 • Ik heb hetzelfde probleem gehad.
  Opgelost door de netwerk wizzard te starten en een diskette te creeren en die dan te gebruiken op de probleemgevende pc's.
  Werd toen probleemloos geregeld
 • wat als je geen installatiediskette kunt maken omdat er geen diskettestation in de computer zit? (zit met hetzelfde probleem alleen dan met twee computers met XP home allen met SP2)
 • Heb je op beide geen flopp.drive? :o

  Je zou het kunnen proberen met een memory stick, alhoewel ik daar geen ervaring mee heb.
 • Met MM werkt het niet, is er nog een andere manier? :-?
 • Bedankt voor alle tips, ons netwerk loopt eindelijk. Na nog wat te prutsen met/in de firewall hebben we het probleem eindelijk ontdekt en werkt het weer.
 • Vertel,….. leer het ons…?
  Alle tips en oplossingen welkom

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.