Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printen in netwerk lukt niet, printer wordt wel gevonden....

Anoniem
sjouwer
7 antwoorden
 • Ik heb 2 printers en 3 pc's in een netwerkje hangen. Ik maak gebruik van een sweex router en alle 3 de pc's zijn voorzien van OS XP met SP1. De XP firewall staat overal uit. Aan de eerste 2 pc's hangen de beide printers dmv USB.

  Het vreemde is dat ik wel de printers kan vinden en kan toevoegen. Ook heb ik gewoon toegang tot de gedeelde mappen op de andere pc's. De 1ste en de 2de pc kunnen wel "over en weer" printen.

  Echter wanneer ik op de 3de pc een pagina probeer te printen dan gebeurt er helemaal niets. Wanneer ik op de "printer zoeken" functie in Word druk krijg ik wel een foutmelding , namelijk "Active directory is momenteel niet beschikbaar".

  Ik ben hier al weken mee aan het klooien en kom zonder jullie hulp niet verder. Wie weet de oplossing of heeft een tip?

  Thnx,
  Freakie
 • Active directory = onderdeel van windows server. Waarschijnlijk is de printer verkeerd geinstalleerd.
  Verwijder de printer op PC3 en voeg hem vervolgens weer toe via "een printer toevoegen" -> netwerkprinter of een printer die met een andere computer is verbonden -> een printer zoeken volgende -> klik de printer aan die je wilt installeren.
 • @ Doof

  Dit heb ik al meerdere malen uitgeprobeerd maar zonder enig succes. Zou het kunnen zijn dat er iets mis is met mijn Windows server gedeelte? Weet jij of je dit onderdeel opnieuw kunt installeren installeren en zo ja, hoe?

  Bedankt voor je hulp!

  Grtz,
  freakie
 • Volgens mij is er niets mis mee, immers PC1 en PC2 kunnen wel printen. Nee dat onderdeel is niet seperaat te installeren.
  Welke poort gebruikt PC3 voor de printer? En staat er iets in het logboek van de PC waarop de printer is aangesloten?
 • @ Goof

  Bij poorten staat: "USB Virtual printer port for USB". Dit is hetzelfde als bij de andere 2 pc's. Waar kan ik zo'n rapport vinden?

  Thnx,
  Freakie
 • Printerpoort is niet goed. Klik op toevoegen van een poort kies voor local port en geef als poortnaam op
  \\<naam van PC1 of PC2>\<sharenaam van de printer>
  (voorbeeld \\PC1\HP)

  Het logboek vindt je onder systeem beheer in het configuratiescherm. Windows schrijft allerlei events weg in de logboeken deze vormen een handig hulpmiddel bij eventuele problemen.
 • @ Doof

  Wanneer ik een printer toevoeg met de optie “printer toevoegen”, dan vind hij de beide printers met de benaming zoals jij beschreef (in mijn geval: \\PARADIGIT\HP Desley). Na het toevoegen staat er bij poorten: USB001 Virtual printer port for USB. Ik kan dit trouwens niet wijzigen.

  Daarna heb ik zonder de printer zoekfunctie te gebruiken een nieuwe printer toegevoegd met behulp van de HP software. Nu kan ik wel de poort aanpassen. Wanneer ik dan bij de poort Local en \\PARADIGIT\HP Desley opgeef, dan krijg ik de melding dat de printer niet kan worden gevonnden.

  Tijdens het vele malen verwijderen, toevoegen en uitproberen, lukt het me nu om op 1 printer te printen. Wanneer ik de andere printer op exact dezelfde wijze toevoeg dan krijg ik, wanneer ik wil printen, de melding dat de printer niet gevonden wordt.

  Het lijkt er op dat de netwerkverbinding niet erg stabiel en/of erg traag tot stand komt. Wanneer ik met de verkenner naar de gedeelde mappen op de andere pc’s ga, dan duurt het soms zo’n 5 a 10 seconden voordat de inhoud van deze mappen worden getoond. Op de andere pc’s gaat dit vele malen sneller, terwijl dit oudere pc’s zijn.

  Ook gebeurt het soms dat wanneer een groot bestand naar een andere pc overzet, dit na een minuut wordt onderbroken. Ik krijg dan de melding dat (even uit mijn hoofd) er geen netwerkverbinding tot stand kan worden gebracht.

  Kan dit met het printprobleem verband houden? Waar zou dit (ligt in ieder geval niet aan een firewall) aan kunnen liggen? Hoe kan ik het beste mijn netwerk testen? Wie o wie weet het verlossende antwoord? Ik zou hem/haar zeer dankbaar zijn want het lijkt er op dat er anders alleen nog maar een reinstall van XP over blijft.

  Thnx en alvast een prettige jaarwisseling toegewenst,
  Freakie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.