Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gigabit vernaggelt TCP/IP

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Zoals de titel: ik heb in mijn Asus P3B-F een Edimax gigabit nic gedaan, drivertje geinstalleerd en laten verbinden met een andere pc, een asus p4c800 met Intel Pro gigabit.
  De verbinding werkte, niet bijster rap, zo'n 100 a 120 Mbit doorvoer maar verder ok.
  Vervelend bij effect is dat op de pc met edimax kaartje er iets in de TCP/IP instellingen vernaggelt raakt want na installatie werkte mijn usb adsl verbinding niet meer met als oorzaak een PPP protocol probleem(niet kunnen verbinden met de server) en mijn WinTV nexus sateliet-TV kaart werkt niet meer.
  De tv kaart kan ook als netwerkkaart fungeren voor sat-internet, deze functie kun je niet uitschakelen want dan werkt de tv ontvanger niet meer, logisch: sat-tv is een wireles network verbinding.
  Het hele grapje heeft me nu 1 avond sleutelen gekost voordat ik door had dat het probleem in het tcp/ip protocol zat, na verwijdering van de kaart EN het hele tcp/ip protocol, daarna weer opnieuw installeren van tcp/ip werkt mijn internet en tv weer, zucht :cry:
  Die tv kaart heeft niet echt een goede backup mogelijkheid voor alle instellingen en dus ben ik nu een beetje huiverig om die edimax nic weer erin te stoppen want als het misgaat zit ik weer een paar uur te klooien…


  Iemand bekend met deze probleematiek?
  Iemand uberhaupt bekend met Gigabit nic's ?
  Ik sta nl op het punt om die edimax terug te brengen en een (veel duurdere) Intel Pro-lan te kopen.
  Is dat verstandig/zinvol?
  Of is het simpel op te lossen?
 • Heb je al geprobeerd om de NIC in een ander slot te stoppen? Misschien hebben ze conflicten kwa adressen die ze gebruiken.
 • Hm, da gaat niet zo makkelijk.
  Alle sloten zitten verder vol en die sat-tv kaart moet persee in slot2 anders doet ie het niet (goed) en eigenlijk idem voor de andere kaarten.
  Ik ben ook een beetje een pietlut want als je de kaarten anders plaatst dan loopt het sys niet meer in S3 (suspend to ram) acpi standby modus en ik gebruik dat regelmatig, de meeste mensen weten geeneens hoe een pc in standaart APM "standby" moet

  Ik ben er ook eigenlijk wel vrij zeker van dat het geen hardware probleem is omdat na de-en her installatie van het tcp/ip protocol het boeltje weer goed werkt.
  Er is iets aan de driver installatie van de gigabit nic die het tcp/ip protocol op zijn kop zet.
  Ik had ook al zelf een lijstje gemaakt met alle instellingen die er te maken zijn onder het tcp/ip protocol maar daar verandert nu juist niets aan, ik denk dus dat er ergens een registerwaarde wordt verandert en daarna werkt inet en tv kaart niet meer.

  Ik ben al aan het zoeken naar een leverancier voor een Intel GigabitPro MT want ik wordt hier een beetje hopeloos van :cry:
 • Over het algemeen is het geen probleem met Gigabit, maar een externe invloed.
  Gezien het feit dat ik ook iets lees van "de kaart MOET op slot x" en een USB aansluiting….

  Koop eens een echte netwerkkaart (die duurdere intel of 1 van 3com) en zet je netwerk eens om naar UTP ipv USB, wat ook een koor van problemen kan veroorzaken.

  Waarom die stompzinnige opmerking over een echte netwerkkaart kopen.. Veel goedkopere kaarten hebben alleen een interface on board en de processor moet de rest doen, dat kan je snelheid beinvloeden, want die processor moet nog veel meer doen dan alleen rekenen aan je Netwerk.
  Verder is mijn vertrouwen in USB-netwerk-toestanden zeer laag, omdat het m.i. een hobby-oplossing is waarmee te werken is. Maar je blijft die processor weer nodig hebben om te rekenen aan die pakketten.
  Verder heeft USB in mijn ogen dezelfde betekenis als de gestandariseerde RS232… Welk standaard :roll:
  Ook kan er inderdaad een probleem zich voordoen tussen al je toestanden en die gigabit kaart. Maar een kaart die "opeens" een TCP/IP vernaggelt geloof ik niet in.

  Succes
 • [quote:63cc9a69f2="rwilligen"] ik heb in mijn Asus P3B-F een Edimax gigabit nic gedaan, drivertje geinstalleerd [/quote:63cc9a69f2] Welke besturingssysteem gebruik je? En indien van toepassing, welk service pack.
  [quote:63cc9a69f2="rwilligen"] Vervelend bij effect is dat op de pc met edimax kaartje er iets in de TCP/IP instellingen vernaggelt[/quote:63cc9a69f2] Heb je daar meer info over? Bijvoorbeeld van Windows Systeeminfo. Onderdelen Probleemapparatuur. Onderdelen Netwerk
  [quote:63cc9a69f2="rwilligen"]De tv kaart kan ook als netwerkkaart fungeren voor sat-internet, deze functie kun je niet uitschakelen want dan werkt de tv ontvanger niet meer, logisch: sat-tv is een wireles network verbinding. [/quote:63cc9a69f2] Weet je dit zeker? Want ik heb zelf ook een sateliet-TV. Namelijk een Pinnacle pctv sat. Tijdens het installeren wordt de mogelijkheid geboden om de NDIS driver, die gebruikt zou kunnen worden voor Internet Access via Satellite, niet te installeren. [quote:63cc9a69f2="rwilligen"]Iemand uberhaupt bekend met Gigabit nic's ? [/quote:63cc9a69f2] Deze netwerkkaart zelf ben ik niet bekent mee. Maar wel met een aantal andere goedkope netwerk kaarten, die over het algemeen wel goed werken. Bovendien volgens Tweakerzone is die Edimax gigabit nic niet slecht.

  En wat die TCP/IP betreft. Wellicht staat er iets bruikbaars in deze Networking Forum FAQ.
 • Ok, wat meer info,
  Het is een asus p3b-f met 1100 p3 en 1024 mb ram
  OS is win2000 met SP4 en alle patches, alle drivers zijn uptodate en het geheel draait behoorlijk stabiel, ik kan sat tv kijken, een dvd branden,emailen,screenshots maken en nog veel meer zonder ook maar 1 hickup, iets wat op de meeste pc's niet lukt.
  Voor de duidelijkheid: dit is een woonkamer media pc met 21 inch monitor die ook als tv/dvd speler wordt gebruikt, op dit moment zit mijn zoontje naast me tv te kijken in een venster terwijl ik aan het typen ben.
  Reden waarom ik ook niet al te veel kan risceren want als de tv niet meer werkt heb ik ruzie met de kleine :lol:

  De sloten zijn als volgt gevuld

  1: agp matrox G550
  2: Hauppauge wintv Theater (bt878)
  3: Hauppauge Nexus-s met CI
  4: leeg ,de gigabit NIC ,maar heeft/had eigenlijk een Promise tx ata/ide kaart
  5: Via OHCI 1394 (Sitecom)
  6: Soundblaster live met drive
  7: Adaptec 2940 SCSI

  Internet loopt via een alcatel usb modem in PPPoA (inbellen) , zo'n groene "rog" waar ik eigenlijk geen slecht woord over wil horen want als er 1 ding is wat nog nooit heeft geweigerd dan is het dit modem, ongeacht het feit dat veel mensen een hoop problemen hebben met usb modems in het algemeen, iets wat ik denk voor 99% terug te voeren is op het gegeven dat het meestal mobo's met VIA chipset zijn waar de problemen mee optreden.
  Ik draai met dit modem zelfs gedeelt internet naar een laptop via de ieee1394(firewire), zonder problemen.

  De slotverdeling is in de loop der tijd zo gegroeid uit de nodige kleine bugs die optraden.
  Zo zijn bij een BX440 bord alleen de eerste twee pci sloten geheel gebusmastered, daar moeten dus de twee tv kaarten in want anders stotterd het beeld.
  De soundblaster kan niet in een ander slot want dan hoor je ide en muis stoorgeluiden in je speakers.
  De adaptec moet in het laatste slot want dat is een seperate APIC(advanced interupt controller) lijn en anders draait de dvd speler die eraan hangt niet soepel.
  De firewire kaart is in zijn slot beland omdat via het andere overgebleven slot de data overdracht vanuit Adobe Premiere niet constant is waardoor geexporteerde video stottert.
  Dus voor de goede orde: ik kan de kaarten erin proppen in iedere willekeurige volgorde en dan werken ze probleemloos op een paar eenvoudig verklaarbare minpunten na,maar die minpunten zijn voldoende om het toch maar zo te doen.
  Ik heb deze pc nu al een paar jaartjes en je leert in de loop der tijd zo het nodige over zo'n apparaat en al zijn merkw/aardigheden.

  Er is in sysinfo,logboeken,app beheer,netwerk en inbelverbindingen niets te vinden waaruit blijkt dat er iets verkeerd zit.
  Er is geen conflicterende of geforceerde hardware nog een irq conflict.
  De enigste waarschuwing in de logboeken is deze :

  IP kan de registersleutel voor adapter TCPIP\Parameters\Adapters\NDISWANIP niet openen. Interfaces op deze adapter worden niet geïnitialiseerd.

  Dat is dus een melding veroorzaakt door de winTV-nexus die niet wil opstarten.

  De adsl verbinding breekt af met een melding dat er geen overeenkomst met de server kan worden gevonden in het PPP protocol, vervolgens blijft ie het gewoon proberen,dat is niet persee een fout en als dusdanig wordt ie dan denk ik ook niet in de logboeken vermeld.
  Als ik vermoedelijk de volle hoeveelheid herhalingen laat voorbij komen zal er uiteindelijk denk ik wel een logboek vermelding komen maar dat heb ik niet geprobeerd want dat duurt een eeuwigheid.

  De sat tv kaart heeft de netwerk adapter nodig, een bekend gegeven van deze kaarten(=technotrend ontwerp), als je de netwerkadapter verwijdert dan start het tv programma niet meer op aangezien de configuratie van de netwerkadapter via de grafische tv interface verloopt.
  Het tv programma controleerd dus bij het opstarten of de netwerkadapter aanwezig is, zo niet dan stopt ie er mee, waarschijnlijk kan het programma dus wel zonder netwerkadapter draaien maar hij komt dus gewoon niet door de boot-check heen en exit.


  Ik heb het gisteren nog es geprobeert maar het blijft hetzelfde; vanaf het moment dat ik de edimax driver installeer werken sattv en adsl niet meer, haal ik de kaart eruit en verwijder ik en installeer ik het tcp/ip protocol weer dan werkt het boeltje weer.

  Ik ga het zo nog eens proberen…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord