Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

XP-98se netwerk werkt maar in 1 richting

Anoniem
Sjoerd Boerhout
2 antwoorden
 • Ik heb al vanalles gegoogled, geprobeerd en getest maar ik krijg het maar niet werkend.

  Ik heb een laptop met XP Pro SP1 erop. Die probeer ik via een crosscable op een desktop met Win 98SE te verbinden (via TCP/IP). Als ik op beide pc's een map deel kan ik wel vanaf XP op de desktop in die map komen, maar vanaf Win98 niet in die XP map…

  Probleem is dat er bij "Computer zoeken" helemaal niets gevonden wordt… En in de verkenner de laptop proberen te benaderen via "\\ip-adres" werkt ook niet, ik krijg de volgende foutmelding: Kan het bestand of item \\IP niet vinden.


  "Alle" info:
  XP firewall staat uit. Op beide pc's staat Zonealarm, maar volgens mij goed geconfigureerd voor thuisnetwerkje. Overigens werkt het ook niet als ik dat programma afsluit.

  Ik kan over en weer pingen. Bij netstat krijg ik het IP-adres van de andere pc te zien. Dus dat gaat ook goed.

  Beide pc's hebben een vast IP, die ook goed staat (dat heb ik gecheckt).


  Hardware is OK: ik kan met de laptop op internet (via kabelmodem). En ik kan met de laptop wel goed connecten met een andere desktop waar ook XP Pro op staat. Als ik de twee desktops aan elkaar knoop krijg ik ook een werkend LAN.

  Kortom het zit in de instellingen van de laptop. Ik heb al wat vergeleken met de XP-desktop, maar zo niets kunnen vinden. Maar uiteraard is het ondoenlijk om alles na te lopen, dus ik heb alleen de meest waarschijnlijke zaken nagelopen:
  - TCP/IP en andere netwerkinstellingen staan hetzelfde
  - draaiende services zo ongeveer gelijk
  - local security policy zo ongeveer gelijk
  (die laatste 2 zijn in ieder geval voor de belangrijke zaken voor LAN's gelijk)


  Ik heb dus geen flauw idee meer waar ik het zoeken moet. Het is dus een of andere software setting op de laptop, maar ik heb nog niet kunnen achterhale welke dat precies moet zijn. Misschien heeft iemand een idee in welke richting ik het moet zoeken?
 • zijn de 2 ip afdressen wel met minimaal 1 verschil

  b.v.

  192.168.2.1 en 192.168.2.2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.