Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

beperkte of geen verbindingsmogelijkheid

Peter_C
30 antwoorden
  • Ik heb sinds gister een probleem met mn netwerk en ik krijg het niet verholpen
    Situatie is als volgt. 2 WinXP PRO pc's. Mijne krijg via Speedtouch USB modem de adsl verbinding binnen. Delen via ICS van Windows. 2de pc staan beneden en kan via mijn pc op internet. Werkte allemaal perfect. Afgelopen zaterdag upgrade van speedtouch driver (van 2.01 naar 3.01) geinstalleerd. Verbindign van internet viel af en toe weg, vandaar weer terug naar 2.01. Nu krijg ik op de pc beneden continu de melding dat de LAN-verbinding een beperkte of geen verbindingmogelijkheid heeft. Ik krijg het met geen mogelijkheid werkend.
    Wat allemaal geprobeerd?
    - LAN verbinding met 'herstellen'. Kan ip-adres niet vernieuwen
    - Speedtouch op mijn pc volledig verwijderd, modem ook en opnieuw geinstalleerd en gedeeld (geen resulaat)
    - Beide netwerken (mijn pc en pc beneden verwijderd en opnieuw geinstalleerd. (geen resultaat)

    Ook via google gezocht, krijg ik wel topic over maar geen oplossing
    Ik hoop dat een van jullie met iets verder kan helpen
    Windows XP PRO SP2 btw :) (beide)

    Naar aanleiding van diverse topic @ GoT volgende ook nog geprobeerd:
    NIC naar 10 MBps gezet ipv 100
    alle extra netwerkdingen geinstalleerd in windowsonderdelen
    Beide helpen niet
    Als ik ipconfig
    enew doe krijg ik time-out met melding dat dhcp-server niet bereikbaar is (Dat is mijn hoofdpc waar internet binnenkomt en wel werkt )

    IK word langzamerhand radeloos. Wat ook raar is. ALs ik op mijn pc (hoofdpc) netwerkkaart opnieuw installeer krijg ik ook die melding van beperkte of geen verbindingsmogelijkheid. ALs ik dan weer internet deel via wizard XP ziet alles er weer prima uit. Maar melding 2de pc blijft .
  • probeer dit eens http://www.pchell.com/support/limitedconnectivity.shtml
  • Die melding kreeg ik ook, na het upgraden van Panda Titanium 2004 naar 2005.
    De oplossing hervoor was om in de veilige modus te starten en in de map
    C:\windows\systems32\drivers, het bestand NETFLT.SYS te hernoemen naar NETFLT.SYS.OLD.
    Daarna opnieuw booten en het werkte weer. Mogelijk kun jij daar ook wat mee,
  • [quote:2afd8750ec="red_bull"]probeer dit eens http://www.pchell.com/support/limitedconnectivity.shtml[/quote:2afd8750ec]

    Ga ik meteen proberen… je hoort het zometeen van me :)

    EDIT: Nee neit gelukt… wel heel raar. Maar netwerk heeft het ook perfect gedaan (half jaar onder sp2)
  • Net de beneden pc opnieuw geinstalleerd, geen suc6, nog steeds die melding. Moet dus aan mijn hoofdpc liggen. Van de week dan maar opnieuw installeren of iemand nog andere oplossing?
  • Check je computernaam, als die veranderd is, dan kan et zooitje ook niet meer werken.
  • [quote:6f44a5edfc="Johnny321"]Check je computernaam, als die veranderd is, dan kan et zooitje ook niet meer werken.[/quote:6f44a5edfc]

    Nee dat is ook niet veranderd… enige wat gebeurd is dat ik de driver van mn speedtouch usb van 2.1 naar 3.1 had geupgrade… Werkte niet helemaal lekker.. weer gedowngrade. Zelfs alles verwijderd enzo (zie verhaal) maar geen effect…
  • Ok, nu begin ik radeloos te worden. Heb beide pc's opnieuw geinstalleerd (GEEN SP2) Alles ziet er prima uit, maar ik krijg het netwerk niet aan de gang. Ze krijgen elk een private adress toegekend maar zien elkaar dan dus niet. Als ik handmatig doe:
    PC1 (met internet) 192.168.1.1
    255.255.255.0
    DNS is leeg (? ligt het misschien daaraan ->(Bij eigenschappen TCP/IP)
    PC2: 192.168.1.2
    255.255.255.0
    default gatewat:192.168.1.1

    Beide pc's kunnen zichzelf pingen (netwerk kaarten zijn dan toch ok?) Maar als ik de ander probeer te pingen krijg ik time-out

    Heel raar allemaa!
  • Ik heb die melding ook, maar heb verder geen problemen mee. Alleen soms zie ik de gedeelde map van de ander niet maar dat is ook alles.
  • Heb je de firewall nog aanstaan? Probeer het eerst eens met op beide computers de firewall uit. Als bij de ene computer de firewall aanstaat, dan kan deze de ander pingen. Echter de ander komt niet door de firewall heen en kan dus niet pingen.
  • [quote:6549663371="Peter_C"]Heb je de firewall nog aanstaan? Probeer het eerst eens met op beide computers de firewall uit. Als bij de ene computer de firewall aanstaat, dan kan deze de ander pingen. Echter de ander komt niet door de firewall heen en kan dus niet pingen.[/quote:6549663371]

    Staat op allebei uit… kan het niet zijn…
  • Ik had ook zoiets dergelijks. Heb 4 pc's in netwerk, waarvan 3 XP Home en 1 Win98 SE. De Win98 is mn internet pc-server waar dus de internet verbinding gemaakt wordt Via ICS worden de overige 3 pc''s van internet voorzien. Nu had ik op 1 XP machine het probleem dat ikwel netwerkverbinding had en alles kon zien maar geen internet. Bij de instellingen van TCP/IP gekeken en daar stond bij DNS niets meer ingevuld, dit aangepast naar 192.168.0.1 (De win98 pc) en voila, internet deed t weer.

    Wellicht iets om ff te checken? :roll:
  • en bij de hoofpc (met internet, in jouw geval die win98 bak) hoeft er geen dns worden ingevuld of wel?
  • Voorzover ik weet niet, kan t niet na kijken nu want ik zit op mn werk 8)

    Kijk t vanavond ff na, of er moet iemand anders zijn die een ander idee heeft omtrent jouw probleem
  • Voor de PC die internet deelt geldt:
    * aan de internet-kant (modem kant) moet DNS zijn ingevuld.
    * aan de locale netwerkkant hoeft dit niet (misschien zelfs liever niet).
    DNS vertaald namelijk een URL (bijv. www.computertotaal.nl) in een ip-adres. DNS staat dus los van pingen en van verbinding maken met een andere PC. Komt pas kijken als je het internet op wilt.
    Heeft het wel gewerkt? Werk je met een cross-cable en zoja, weet je zeker dat het een cross-cable is? Of zit er een netwerk HUB/Switch tussen?
    (zie voor kabels eventueel: http://home.hccnet.nl/p.colpa/encyclopedie/naslagwerk/UTP-kabels.html)
  • [quote:6df39c66d0="Peter_C"]Voor de PC die internet deelt geldt:
    * aan de internet-kant (modem kant) moet DNS zijn ingevuld.
    * aan de locale netwerkkant hoeft dit niet (misschien zelfs liever niet).
    DNS vertaald namelijk een URL (bijv. www.computertotaal.nl) in een ip-adres. DNS staat dus los van pingen en van verbinding maken met een andere PC. Komt pas kijken als je het internet op wilt.
    Heeft het wel gewerkt? Werk je met een cross-cable en zoja, weet je zeker dat het een cross-cable is? Of zit er een netwerk HUB/Switch tussen?
    (zie voor kabels eventueel: http://home.hccnet.nl/p.colpa/encyclopedie/naslagwerk/UTP-kabels.html)[/quote:6df39c66d0]

    Het heeft perfect gewerkt, dat is het vreemde.. kreeg opeens meldingen beperkte verbindingsmogelijkheden (zie startpost). Nu dus alles opnieuw geinstalleerd, maar niets wil lukken. Geen Hub etc

    vb: INTERNET—–AlcatelUSB Modem(groene rog) - PC1 ——— PC2
  • Wel een spannend probleem, maar ik moet toegeven dat ik hem zelf liever ook niet heb. :-?
    Maar goed, je zegt je kunt pingen naar 127.0.0.1. Dit wil nog niet zeggen dat de netwerkkaart 100% in orde is. Je kunt namelijk ook naar 127.0.0.1 pingen als de kabel eruit is . . . dus, kijk eens of de LED's van de netwerkkaart branden. Misschien toch een defecte kaart?
    Trek anders eens de kabel los. Als het goed is moet XP dan zeggen dat de verbinding verbroken is. Dit staat namelijk los van TCP/IP. Als XP dit detecteert, ga ik er vanuit dat de netwerkkaarten hardwarematig in orde zijn.
  • Misschien heb je nog iets aan de volgende tip, die heb ik ooit zelf in het verleden moeten gebruiken bij XP:
    Type in een DOS-box het volgende:
    netsh in ip reset [i:ece5db85e7]logfile[/i:ece5db85e7]
    Ik denk dat het niet veel nut heeft, omdat je de computer(s) opnieuw geinstalleerd hebt. Het reset volledig je TCP/IP.
  • [quote:fe49ec585a="Peter_C"]Wel een spannend probleem, maar ik moet toegeven dat ik hem zelf liever ook niet heb. :-?
    Maar goed, je zegt je kunt pingen naar 127.0.0.1. Dit wil nog niet zeggen dat de netwerkkaart 100% in orde is. Je kunt namelijk ook naar 127.0.0.1 pingen als de kabel eruit is . . . dus, kijk eens of de LED's van de netwerkkaart branden. Misschien toch een defecte kaart?
    Trek anders eens de kabel los. Als het goed is moet XP dan zeggen dat de verbinding verbroken is. Dit staat namelijk los van TCP/IP. Als XP dit detecteert, ga ik er vanuit dat de netwerkkaarten hardwarematig in orde zijn.[/quote:fe49ec585a]

    Lampje pc beneden zijn allebei groen. Wat me net wel opviel is dat de lampjes op mn pc hier (pc1) 1 groen is en 1 flikkert oranje. Onboard Lan op mn asus a7v333-x moederbord. Heb al ff gezocht op internet maar kan daar betekenis niet van vinden. Windows detecteert ze beide normaal
  • [quote:751d105446]Lampje pc beneden zijn allebei groen. Wat me net wel opviel is dat de lampjes op mn pc hier (pc1) 1 groen is en 1 flikkert oranje. [/quote:751d105446]
    Het ene lampje geeft vaak de snelheid aan en dat er connectie is.
    De tweede geeft aan of er activiteit is. Dus als hij flikkert probeert hij connectie te krijgen/maken.
    Zou het nog met de snelheid van de netwerkkaarten kunnen liggen. De ene werkt op 100 Mb, de ander op 10 Mb? Lijkt mij niet na een herinstallatie, maar mijn kennis begint ook uitgeput te raken. De informatie wordt zichtbaar als je dubbelklikt op de verbinding in "Network Connections". Probeer ze eens te forceren op dezelfde snelheid.

    Heb je "netsh in ip reset logfile" nog geprobeerd? Deze topic had ik vlak voor jouw laaste geplaatst, omdat ik deze informatie nog tegen kwam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.