Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk doet het niet

Anoniem
salty sailor
5 antwoorden
  • Ik heb thuis 2 computers en een internetverbinding in een netwerk. Ik heb een Sweex 5ports hub. Op een computer doet de netwerkkaart het opeens niet meer. Ik schakel hem in (vanuit Windows XP). Hij geeft aan: "Netwerkadres verkrijgen". Daarna staat er: "Netwerkkabel is niet aangesloten". Ik heb de netwerkkabel [u:fd9efe244b]wel[/u:fd9efe244b] aangesloten. En dat wordt steeds herhaald. :-? Wat doe ik fout? Of wat is er aan de hand?
  • [quote:423330cba8="Lukas"]Op een computer doet de netwerkkaart het opeens niet meer. Ik schakel hem in (vanuit Windows XP). Hij geeft aan: "Netwerkadres verkrijgen". Daarna staat er: "Netwerkkabel is niet aangesloten". [/quote:423330cba8] Dus het heeft onlangs nog gewerkt. Windows XP zal die melding: "Netwerkkabel is niet aangesloten", niet zomaar geven. Brand het ledje van die netwerkkaart nog wel? Is de netwerkkabel nog wel in orde? Heb je dat gecontroleerd met een andere netwerkkabel? Ook zou je nog de netwerkkaart zelf kunnen testen, met de diagnostische software van de netwerkkaart.
  • Ik heb precies hetzelfde probleem. De kabel is goed, want de slave wordt door de master opgestart. Er wordt op de slave zelfs een internetcontacticoontje geplaatst, maar de internetverbinding komt niet tot stand. Ik heb al van alles geprobeerd, maar geen oplossing.
    langzamerhand denk ik dat het iets te maken heeft met de firewall van IE, maar dat ding kun je niet echt helemaal uitzetten.
    Ik kan dus geen hulp bieden, maar misschien is ook hier gedeelde smart halve smart.
  • als ik bij internet delen bezig ben kom ik bij een stap en vraagt hij: selecteer uw verbinding moet ik dan de lan kaart of mijn gewoone internet selecteren?
  • Deze vraag betreft de verbinding met het internet, dus je adsl- of kabelaansluiting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.