Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze netwerk verbinding

Anoniem
sjouwer
1 antwoord
 • Hoi,

  Ik heb een tijdje terug een laptop gekocht, en nu wil ik graag via de 802.11g adapter een draadloze verbinding instellen met mijn PC, en zo gebruik maken van mijn Internet verbinding. Ik heb geen draadloze router, en heb er voor gekozen een 802.11G adapter (USB) te kopen voor mijn PC.

  Ik heb nu een SITECOM WL-113 en heb de drivers en alles geïnstalleerd zoals aangegeven stond in de handleiding. Daarna heb ik hem aangesloten op mijn PC en probeer een netwerk in te stellen, maar wat ik ook doe, ik kan op de PC de laptop niet zien, en op de Laptop de PC niet.

  Ik heb vanalles geprobeerd, ik heb handmatig een IP adres ingesteld in dezelfde range als de rest van mijn computers in mijn netwerk.

  De netwerkkaart op mijn PC: 192.168.1.3
  De draadloze netwerkadapter op de PC: 192.168.1.9
  De draadloze netwerkadapter op mijn laptop: 192.168.1.8
  De router (aangesloten op de PC, niet op de laptop): 192.168.1.1
  Allen Subnetmask: 255,255,255,0

  Op mijn laptop staat bij mijn draadloze verbinding: Niet verbonden, met firewall
  Op mijn PC heb ik middels de sitecom utility een netwerk aangemaakt als Accespoint, geen DHCP, maar bovengenoemd IP adres ingevuld.
  Tevens staat channel op 1.

  Als ik op mijn laptop kijk naar beschikbare draadloze netwerken, dan kan ik dit netwerk echter niet terugvinden. Ik krijg dan de melding:
  Er zijn geen draadloze netwerken binnen bereik gevonden.
  De laptop en de computer staan nu naast elkaar op één bureau, dus dat bereik zal mag ik hopen toch geen prpobleem mogen zijn…;-)

  Ik hoop dat iemand mij kan uitleggen hoe ik dit aan de praat kan krijgen. Overigens als ik mijn laptop via UTP kabel aansluit op mijn Router werkt alles wel goed, maar ik wil graag draadloze verbinding, zodat ik niet alles van tafel veeg als ik met mijn laptop door het huis wandel…;-)

  groeten,

  mac :-)

  PS> Ik maak gebruik van Win XP home edition - SP2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.