Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

NTFS en FAT32 systemen in een netwerk.

Anoniem
Ger de Jonge
2 antwoorden
 • Ik heb 3 PC's in een netwerkje met een 3Com hub. Ter vervanging van de oudste PC een nieuwe PC met XP-SP2 Prof. en NTFS partitionering (nu standaard) gekocht om te gebruiken als het systeem waarop alle bestanden staan en/of worden weggeschreven. De andere 2 (iets) oudere PC's zijn eveneens voorzien van XP-SP2 Prof. (upgrade) maar FAT32 ingedeeld. Dit blijkt niet te werken, weliswaar kon ik met Norton Commander alle bestanden op de NTFS PC plaatsen, is de bestandsmap op de juiste wijze gedeeld etc., maar kunnen de programma's op de PC's met FAT32 niet op de nieuwe PC met NTFS hun bestanden wegschrijven. Contacten met de helpdesk van een van de programmaleverancies (zeer behulpzaam) en spitten in de helpfiles van Windows lijken dit te bevestigen. De leverancier van de PC beweerde bij aanschaf dat er geen compatibilteitsproblemen waren tussen FAT32 en NTFS systemen. Wie geeft uitsluitsel en/of een eventuele oplossing?
  Als er niets anders opzit dan de PC's met FAT32 ook NTFS te partioneren wat is dan de procedure? Beide systemen zijn voorzien van XP Upgrade, ik kan XP dus niet direct opnieuw installeren en moet een tussenstap maken met bv ME, maar dat kan niet overweg met NTFS.
 • Ik heb een netwerkje met 3 PC's
  1e. 2 HD's, één met FAT 16 en één met FAT 32
  2e. 1 HD met FAT 16
  3e. 1 HD met NTFS
  Geen enkel probleem, zowel als netwerk als internet.
  Moet dus niet echt nodig zijn om die FAT 32 te veranderen in NTFS. De oorzaak zal m.i. ergens anders liggen. En dan zal converteren naar NTFS zelfs niet helpen.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.