Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk probleem (Win98)

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Mijn eigen PC is in reparatie en dat gaat nog even duren.
  Om mijn website bij te werken heb ik een gelijkwaardige Pentium 3, ook met Win98, op mijn netwerk aangesloten en backups geladen.
  Maar ik krijg deze PC niet op het netwerk en internet vertikt het ook.

  In "Pentium3” (hoofd PC) RealTek RTL8139C netwerkkaart geinstalleerd
  (vraagt naar C:\windows\inf\netrtf.inf - pakt uit – zegt dat hardware is geinstalleerd) Daarna herstart PC.
  Eerder vroeg installatie om software van Windows Installatie CD en leek geinstalleerd, maar ook toen geen internet.

  Netwerk -> Eigenschappen
  Tabblad : Configuratie
  Client voor Microsoft Netwrken
  Externe Toegangsadapter
  Realtek RTL8129 PCI Fast Ethernet
  TCP-IP -> Externe-toegangsadapter
  TCP/IP -> Realtek RTL8129 PCI Fast Ethernet
  Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken
  Windows aanmelding
  Bestanden en printers delen

  Eigenschappen van TCP/IP Realtek:
  IP-adres: Autom. een IP-adres verkrijgen aangevinkt
  WINS config: WINS-omzetting uitschakelen aangevinkt
  Gateway: nil
  DNS-config: DNS uitschakelen aangevinkt
  NetBios activeren via TCP/IP (grijs, niet aan te passen)
  Geavanceerd: Binding aan ATM toestaan: Nee
  Bindingen: aangevinkt Bestand- en printerdeling en Client voor Microsoft-netwerken

  NB: een laptop, ook aansluitbaar op mijn netwerk, heeft bij eigenschappen wel DNS ingeschakeld en staat op 192.168.0.2 (ook Win98); hier werkt het internet wel op. Invullen op "Pentium3" (192.168.0.1 en 192.168.0.4) geeft geen internet.

  En verder:
  Start -> Uitvoeren -> winipcfg
  PPP Adapter / Adapteradres 44-45-53-54-00-00 / IP-adres 0.0.0.0. / Sugnetmasker 0.0.0.0. / Standaardgateway – / DHCP-server 255.255.255.255
  Realtek RTL8129C Fast Ethernet / Adapteadres 00-00-00-00-00-00 / IP-autoconfig 169.254.250.200 / Standaardgateway – / DHCP-server 255.255.255.255

  Als ik “Alle vernieuwen” aanklik komt er “De DHCP-server is niet beschikbaar. De adapter wordt vernieuwd.”

  Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, bvd.
 • Omdat deze PC de hoofd PC is ("Pentium3") misschien niet oninteressant om de Router hierop te installeren, helemaal vergeten.
  Maar helaas, met verwachting de herstart afgewacht maar nog steeds geen Internet op deze PC.
  In manual van de Sitecom router staat dat ik iets moet invullen bij Gateway (neem aan Netwerk-Eigenschappen TCP/IP-Gateway) en vul daar 192.168.0.1 in maar ook deze herstart geeft geen internet.
  Hoe ging dat "pingen" ook alweer om te kijken of deze PC andere PC's in het netwerk ziet ?
 • Ik zou denk ik eens overnieuw beginnen:
  De Sitecom router is vermoedelijk DHCP ingesteld. Dus in Win.98 alles op automatisch verkrijgen instellen. Zowel IP-adres, als gateway, DNS, enz. Deze informatie kan dan door de DHCP ingesteld worden.
  Indien na het herstarten nog steeds geen verbinding is; in winipcfg kiezen voor release en daarna renew.
  Als je in de TCP/IP instellingen gegevens wijzigt voordat je renew doet, loop je het risico dat de DHCP niet benaderbaar is en deze geen informatie kan verstrekken.
 • Goeie tip !
  Eerst lukte het niet .. grrrrr… daarna toch maar weer eens "drivers vernieuwen" (eigenlijk niks anders gedaan dan voorgaande) en daarna nog eens "Alles Vrijgeven" en "Alles Vernieuwen": en er was weer internet !!
  Het duurde maar 10mins, toen had het netwerk in zijn geheel geen internet maar PC's uit (2x), Router uit, kabelmodem uit en omgekeerd weer alles aangezet en er was weer internet op 1 PC (niet de mijne want ik moest weg).
  Ik heb goede hoop dat eea nu hersteld is.
  Echter…… ik zag vanuit mijn PC (de hoofd PC, waarop ook de netwerkprinter zit) geen andere PC's in het netwerk. Had geen tijd hier meer op in te gaan. Moet ik nog iets instellen om die PC's te zien (hebben gedeelde folders er op staan waarvan ik mijn back ups moet terugzetten)…???
  In het Netwerk Eigenschappen staat zoiets als Host en Domein en daar moet je een naam invullen. Is dat in deze nog van belang (Host is de naam van de PC en is herkenbaarheid maar Domein…..)
 • In principe hoef je niet veel te doen om computers elkaar te laten zien. Houdt er alleen wel rekening mee dat het een tijdje kan duren voor ze elkaar zien. Ze moeten elkaar eerst nog "vinden" en dat opbouwen van een lijst met computers in een netwerk kan soms wel 15 min. duren!
 • [quote:e2b5d3e1e2="Peter_C"]In principe hoef je niet veel te doen om computers elkaar te laten zien. Houdt er alleen wel rekening mee dat het een tijdje kan duren voor ze elkaar zien. Ze moeten elkaar eerst nog "vinden" en dat opbouwen van een lijst met computers in een netwerk kan soms wel 15 min. duren![/quote:e2b5d3e1e2]

  Bij mij was het in minder dan minuut al zover dat ze elkaar kunnen zien! Geen 15 min. waar haal je die theorie weer vandaan? Ik heb er nog nooit problemen om het netwerk te zien!
 • Van Microsoft zelf. Indien meerdere computers op het netwerk worden gezet, zal 1 computer een master-browserlijst gaan bijhouden. Eerst wordt er een "verkiezing" gehouden welke computer dit wordt. Vaak is het zo dat een server dit wint, omdat deze een hoge prioriteit heeft en redelijk zware hardware. (Deze verkiezing kun je terug vinden in de invent log)

  Deze lijst blijft in tact, totdat de computer die deze lijst beheert uit wordt gezet. Verder loop je het risico dat een XP-computer het bijvoorbeeld wint van de NT4-server. Gaat deze XP-computer vervolgens uit, dan loop je ook het risico dat de browser-lijst verloren gaat.

  Dit is onderandere de reden waarom WINS en DNS is ontstaan.

  Meer informatie heb ik staan op www.colpa.tk > Master-browser.
 • De PC's werden echt zichtbaar nadat ik bij allebei winipcfg Vrijgeven / Venieuwen had gedaan.
  Misschien dat dat de truc was.
  NB beide systemen Win98SE.
  Er zit ook een iMac op het wetwerk: internet doet het maar zag die PC niet in mijn netwerk; nog geen aandacht aan kunnen besteden.
  Heb sinds de afgelopen 3 dagen dat ik met het netwerk bezig ben geweest wel 3x dat het internet er plotsklaps mee ophield ! Of dit korte glitches waren van Multikabel of dat er hier iets mis gaat weet ik niet; met modem en router opnieuw opstarten (na een paar minuten) was dat ook weer opgelost.

  Ruud

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.