Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WEP key wijzigen

Anoniem
Captain_Kansloos
3 antwoorden
 • Ik heb mijn draadloze verbinding een aantal dagen gedeeld met mijn buurman, omdat hij tijdelijk zonder verbinding zat. Ik wil de verbinding nu weer zodanig beveiligen dat hij er niet op kan. Kan ik zelf de WEP key wijzigen in de SpeedTouch 580, d.w.z. een andere string ingeven en dit ook aanpassen in mijn wireless client? Ik haal het MAC address van de buurman ook weer uit de lijst met toegestane MAC adressen. Zijn deze aanpassingen voldoende om te voorkomen dat de buurman op mijn netwerk kan?

  Nog iets anders: Ik wilde eigenlijk WPA als beveiliging instellen. Dat ging goed, ik kon op internet, maar nadat de PC opnieuw werd opgestart was er geen verbinding meer en werd me de toegang tot de router geweigerd??
 • [quote:17eb014a54]Kan ik zelf de WEP key wijzigen in de SpeedTouch 580, d.w.z. een andere string ingeven en dit ook aanpassen in mijn wireless client?[/quote:17eb014a54]
  Je hebt hem zelf moeten aanmaken, dus waarom zal je hem zelf niet kunnen wijzigen?
  [quote:17eb014a54]Ik haal het MAC address van de buurman ook weer uit de lijst met toegestane MAC adressen. Zijn deze aanpassingen voldoende om te voorkomen dat de buurman op mijn netwerk kan? [/quote:17eb014a54]
  Voor zover ik weet wel. WEP is een beveiliging tegen "afluisteren" en MAC-adres bepaalt welke netwerkkaart wel en welke geen toegang krijgen tot de router.
  [quote:17eb014a54]Ik wilde eigenlijk WPA als beveiliging instellen.[/quote:17eb014a54]
  Hier heb ik geen kaas van gegeten. Is die dan beter dan WEP?
 • Het weghalen van zijn mac adres blokkeert de toegang tot het netwerk.

  WPA beveiliging is beter dan WEP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.