Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

intern netwerk valt steeds weg+printer spooler service prob

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb bij een vriend intern netwerk problemen met 3 nieuwe pc`s met 3 xp home incl service pack 2 via een router en norton 2004 .
  Het internetten gaat zonder probleem maar wil van de ene pc naar een printer die op een andere pc aangesloten is.Ik heb een intern netwerk aangesloten,wat alleen lukt als norton uitstaat en alles werkt ,ook het printen maar zodra norton aanstaat herkennen de pc`s elkaar nog wel maar kan ik niet meer printen omdat er een probleem is met de printer spooler???
  Tevens is na 1 of 2 dagen het netwerk weer verdwenen als ik alles weer opnieuw instaleer werkt het weer voor een tijdje ( printen alleen als norton uitstaat).
  Wat moet ik doen om het netwerk erin te laten staan en wat moet ik doen om te kunnen printen?? :(
 • Je kunt Norton van de computer verwijderen, heb ik ook gedaan want Norton werkt niet in een netwerk, houdt alle verkeer tegen. Daarentegen werkt McAfee of Panda wel goed in een netwerk. Na het installeren van een nieuwe virusscanner en firewall moet alles weer werken.

  Heb zelf die problemen ook ondervonden, hoop dat het je helpt! :wink:
 • Ik moet het helaas met je oneens zijn brandsrus, ik werk ook met Norton namelijk Norton internet security en het netwerk loopt perfect. Je moet alleen even aangeven bij de firewall van Norton dat de ip adressen van de andere netwerk pc door mogen.

  Ga bij de firewall van Norton naar:

  Persoonlijke firewall, tab 'networking' ga naar 'toevoegen' en vul het bolletje 'een netwerkadres gebruiken' vul het netwerk adres in en de subnetmasker en klaar is men.

  Het netwerk adres en de subnetmasker van een pc kan je vinden door:

  Start/programma's/ bureau accessiores / opdrachtpromt…. tik in 'ipconfig' et voila. Hopen dat het hiermee lukt.
 • Ik ga woensdag naar mijn vriend toe dan probeer ik om norton het netwerk toe te laten. Hoop dat de printer ook blijft werken.
  Wordt vervold dus.
  Vast bedankt

  Alleen als ik "ipconfig" in typ zie ik in een flits het dos venstertje en dan is ie weg, kan niks lezen dus??????????
 • Opgelost eerst " cmd" dan 'ipconfig" even invullen bij Norton en klaar is kees.
  Bedankt :) :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.