Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Installatie Netwerkkaart in nieuwe pc

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Het betreft een Asus A8V Deluxe K8Tpro S939 moederbord ( http://www.asus.nl/products/mb/socket939/a8v-d/overview.htm ) met een AMD64bit 3000+ processor. Deze set heb ik pas geinstalleerd met windows xp pro. De onboard netwerkkaart heeft hij problemen mee, als ik de pc start komt netjes de melding dat er een nieuwe netwerk kaart gevonden is. Ik zeg 'ga maar software zoeken' hij vindt vervolgens niets en vraagt of hij op het internet mag zoeken. Maar aangezien de netwerkkaart het niet doet heeft die pc ook geen internet.

  Als ik zelf software selecteer en de cdrom van het mobo in de pc stopt dan vindt hij daar ook geen relevante drivers. Elke map van de cdrom ben ik afgegaan om te kijken of hij daar drivers vond, op de site van Asus ben ik niet veel wijzer geworden wat betreft de goede drivers.

  Wie kan mij helpen? Bedankt!
 • [quote:d9eb5292a6="salsaborenko"]Het betreft een Asus A8V Deluxe K8Tpro S939 moederbord (..) Als ik zelf software selecteer en de cdrom van het mobo in de pc stopt dan vindt hij daar ook geen relevante drivers. Elke map van de cdrom ben ik afgegaan om te kijken of hij daar drivers vond[/quote:d9eb5292a6] Op de CD staat toch een map met Marvell LAN Driver v6.30 WHQL for Windows 98/ME/2000/XP/NT. Daarin zou een setup.exe staan die je moet uitvoeren. Die drivers staan ook op de Asus site.
 • Bedankt voor je reactie alleen het probleem is nog niet verholpen. Ik heb die setup uitgevoerd waarbij ik bij Yukon Driver Installation kom, hij installeerd dan de Marvell Miniport Driver. In die installatie zit ook een Virtual cable tester, voor de gein ook maar uitgevoerd. Als ik die cable tester start via programma's dan zegt hij ook 'no matching adapters found for VCI test".

  Wel vreemd, ik voer die setup voor die netwerk kaart uit (blijkbaar de miniport drivers) en werken doet ie nog niet…… Nog meer suggesties? graag
 • De drivers van de Asus site helpen ook niet echt, heeft iemand nog een oplossing? graag
 • In die Marvell map zitten ook nog Dos Diagnostics. Als je die zet op een Win98 boot diskette, en de pc er mee opstart, wordt de onboard netwerkkaart correct herkent door de Dos Diagnostics?
 • De bootdiskette van win98 is te vol om Dos Diagnostics erop te zetten :). Trouwens als je de mobo cd erin stopt dan kan je een 4 in 1 pakket installeren waarin de drivers voor de netwerk kaart ook zitten. Maar na de install van het 4 in 1 pakket doet ie het ook niet. Komt het veel voor dat een onboard netwerkkaart bij een nieuwe mobo kapot is?
 • [quote:9638ce29c1="salsaborenko"] De bootdiskette van win98 is te vol om Dos Diagnostics erop te zetten[/quote:9638ce29c1] Een opstart diskette aangemaakt in Windows XP zou ook kunnen.
  [quote:9638ce29c1="salsaborenko"] Komt het veel voor dat een onboard netwerkkaart bij een nieuwe mobo kapot is?[/quote:9638ce29c1] Weet je zeker dat de onboard netwerkkaart defect is? Hoe staat deze in apparaatbeheer? Of dat veel voorkomt weet ik niet. Ik heb zelf geen onboard netwerkkaart. Maar als je er echt zeker van bent dat deze defect is, en er geen garantie meer is, lijkt een losse pci netwerkkaart de enige mogelijkheid.
 • Verwijder in apparaatbeheer alle ethernetadapters en in Software de bijbehorende drivers
  Rebooten en dan de 4in1 driver herinstaleren
  Suc6
 • [quote:9534a8e727="jolo"] Weet je zeker dat de onboard netwerkkaart defect is? Hoe staat deze in apparaatbeheer? Of dat veel voorkomt weet ik niet. Ik heb zelf geen onboard netwerkkaart. Maar als je er echt zeker van bent dat deze defect is, en er geen garantie meer is, lijkt een losse pci netwerkkaart de enige mogelijkheid.[/quote:9534a8e727]

  Dat hij kapot is betwijfel ik hij staat namelijk gewoon in apparaat beheer, wel met een uitroep teken de apparaatstatus is "Dit apparaat is niet juist geconfigureerd (code 1)"

  [quote:9534a8e727="Anjo"]Verwijder in apparaatbeheer alle ethernetadapters en in Software de bijbehorende drivers Rebooten en dan de 4in1 driver herinstaleren Suc6[/quote:9534a8e727]

  Ethernetadapters verwijdert, onder software staan de bijbehorende drivers niet, gerebote, 4 in 1 opnieuw geinstalleerd geen resultaat.
 • MBT die DOSflop, als je t readme txt erafhaalt heb je dan wel ruimte voor dat ttoltje van Jolo?
 • Eindelijk het probleem is opgelost. Dit mobo bevat een onboard netwerkkaart en een pci wireless netwerkkaart. Na het installeren van software wat op het forum voorgesteld werd, deed de netwerkkaart het. Dus ik steek de stekker van het netwerk in de pc maar het internet kan ik niet op. Onder apparaat beheer gekeken en nu staat er opeens dat de wireless netwerkkaart geinstalleerd is. Blijkt dus dat de netwerkkaart die in apparaatbeheer stond de wireless kaart was, dit kon je niet opmaken uit de beschikbare informatie omdat de pc, zonder de software niet kon aangeven of het de onboard of de wireless was.

  Dus ik pc uitgezet en wirelesskaart eruit gehaald met de hoop dat hij zou overschakelen naar de onboard. Niets van dat (logisch achteraf), ik dacht laat ik eens kijken hoe die computer zaak de bios heeft ingesteld. Blijkt dus dat die mafkezen de onboard kaart uitgezet hadden, net als de audio kaart. De pc gaf ook geen geluid dus ik begon sterkt te vermoeden dat de mogelijk kapotte netwerkkaart verband kon houden met het weigeren van het geluid. Door een stom foutje van de winkel kant en van mijn kant functioneerde de pc niet zoals het moest. Fout van de winkel omdat ze de bios goed moesten instellen, en fout van mijn kant omdat ik beter kon werken. Maar verder het gaat om het eindresultaat en dat is nu goed. Alsnog iedereen bedankt die heeft meegeholpen. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.