Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze netwerk verbinding vergrendeld?

Anoniem
CompyBoy
7 antwoorden
 • Hoi allemaal

  Ik zit draadloos via een U.S. Robotics 8022 Wireless Router op internet.
  Deze router staat aan de overkant bij mijn buurvrouw die zelf via een ethernetkabel verbonden is aan de router.

  Het is de laatste tijd erg vaak, dat mijn verbinding ineens wegvalt.
  Ik kan rechtsonderaan bij mijn klok bijvoorbeeld op die monitortjes klikken met rechts en dan 'Beschikbare draadloze netwerken weergeven' aanklikken.

  Ik zie dan normaal gesproken mijn eigen verbinding, waar ik dan verbinding mee kan maken, en dan werkt alles weer goed (USR8022)

  Sinds iets van een half jaartje ofzo, komt hier dus ook af en toe GLOBAL bij te staan, en op dat moment krijgt mijn pc ook automatisch een ander ip toegwezen, en kan ik op geen enkele mogelijke manier meer verbinden/pingen naar met de Wireless router.

  Is dit iets van een storing van een 2e draadloze netwerk uit de straat ofzo? Of kan het zo zijn dat er een encryptie of iets dergelijks op staat? We hebben er namelijk in het verleden al wat andere type probleempjes mee gehad. (die zijn nu wel compleet verholpen trouwens)

  Alvast bedankt! 8)
 • Ik zou iig wel een encriptie op de verbinding zetten, dit is veilig en ik denk dat een paar problemen gelijk opgelost zijn dan.
 • Is het mogelijk als er al een encryptie ingevoerd is ooit, om deze eruit te vissen? Zodat de ze kenbaar is??
 • Ja dat is mogelijk. Niet dat elke Jan Doedel (of zus daarvan) dat kan maar het is mogelijk. Je zou eens een nieuwe sleutel kunnen invoeren.
 • Ik bedoelde meer… kan ik er nog bij (op de router), op het moment dat mijn verbinding eruitligt. want dan moet ik dus eerst die encryptie invoeren? Maar hoe kom ik die encryptie te weten.

  Ik wil namelijk eerst zeker weten OF het wel een encryptie is.
  Want er staat namlijk bij mijn beschikbare draadloze netwerken ook dus ineens die GLOBAL (waar ik geen flauw van heb wat het is, en wat ie daar doet; soms springt ie bij uitval van mijn verbinding gelijk over naar die GLOBAL)
 • lijkt mij dat er een ander draadloos netwerk met de naam Global actief wordt wat jouw verbinding wegdrukt ( met bv meer vermogen )
  Kun jee jouw verbinding op een ander kanaal zetten en dan eens testen ??
 • Ehhh. Hoe doe ik dat? Op een ander kanaal zetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.