Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bereik binnenshuis

Anoniem
KAVD
5 antwoorden
 • Ik wil een draadloze router installeren om een PC en laptop in huis met elkaar te verbinden en internet te delen. Ik heb hier 2 vragen over:

  1. Ik weet dat de snelheid/kwaliteit van de draadloze verbinding afhangt van de gekozen router en de situatie/installatie binnenshuis. Toch de vraag of ik een redelijke kans maak verbinding te krijgen door een betonnen vloer heen. De router zou dan een verdieping lager, ongeveer recht boven de laptop komen te staan. Of vraag ik dan veel te veel?

  2. Ik ben wel tests tegengekomen van Access points, maar niet van routers. Kan iemand mij een verwijzing naar een routertest geven of kunnen mensen mij vertellen of ze een goede of slechte ervaring hebben met een bepaald merk? Ook hier weet ik dat in de ene configuratie het ene merk makkelijker werk en in de andere het ander, maar toch….
 • kijk eens op routershop.nl
  schijnen er verstand van zaken te hebben
  En die afstand is geen bezwaar hoor
 • Dank je voor antwoord en suggestie.
 • Bereik hangt ook af van de soort beton. Als er gevlochten metaal in zit schijnt het snel terug te lopen.

  Overigens zou ik gaan voor een gecombineerde router met accesspoint. Scheelt weer een stekker in het stopcontact en is ook wat gemakkelijker in 1 keer in te stellen.
 • Als een verdiepingsvloer van beton is, kunt je er 100% zeker vanuit gaan dat er wapening inzit. Anders was het ondertussen een beganegrondvloer geworden, als je snapt wat ik bedoel…..

  Ik heb zelf een accesspoint op zolder staan. Als ik beneden met de laptop werk, heb ik nog '5 van de 6 streepjes' signaal over, en de volledige snelheid van 54Mbps.

  Het moet in jouw situatie dus geen enkel probleem zijn.

  Jee Jee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.