Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk Probleem, wel inet geen bestanden delen

Anoniem
Eland
2 antwoorden
  • Ik heb thuis twee XP comps 1tje met Home en de ander met Pro, wel allebei met SP2, nou heb ik op allebei inet verbinding via een Router waar ik mijn adsl-kabel op aangesloten heb en die maakt met de USB-kabel verbinding met XP Home PC, en een netwerkkabel naar boven voor de XP Pro PC, internet werkt perfect geen probleem dus, alleen nou wil ik bestanden en printer delen, maar dat doet ie dus niet, ze zitten allebei in dezelfde werkgroep(Thuis), ik kan hem boven wel zien, en beneden kan ik ook allebei de PC's zien, maar kan er niet in komen ivm dit bericht:

    \\Q-motion is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.

    Kan het netwerkpad niet vinden.

    Daar snap ik dus niks van, ik heb eerder een netwerk aangelegt zonder router en dat werkte prima, maar nu kan ik er echt niet uitkomen, de rest van de onderwerpen heb ik al gelezen maar daar kan ik ook geen wijs uit worden. Hoop dat jullie me met niet al te moeilijke woorden kunnen helpen want het is behoorlijk frustrerend. Pingen doet ie trouwens wel
  • Echt wel alles uitgezet, als firewall (Norton, McAfee) en alle virusscanners uitgezet.
    Je kunt het TCP/IP protocol ook nog ff uitvinken en dan weer aanvinken! Steeds bij elke gebeurtenis de computers opnieuw opstarten!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.