Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem met VPN

Anoniem
geert1982
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had het articel ivm VPN, FTP … gelezen. Ik wou dit spontaan eens testen. Omdat ik tweifel over de veiligheid en legaliteit van een FTP server en mijn internetabonement had ik voor de VPN gekozen.
  Ik heb eerst de firmware van mijn router vervangen(huidige versie is nu:Linksys Wireless-G Broadband Router WRT54G Firmware Version: v3.01.3). Om van de nieuwe mogelijkheden van de router gebruik te kunnen maken. Omwille van mijn dynamisch ip adres, en de mogelijkheid in de router om dyndns te gebruiken heb ik dit ook meteen ingesteld. Dat zou normaliter dus al moeten werken.
  Om alles te testen heb ik de configuratie van de server(MS XP prof SP1 )gedaan. Daarna op het interne netwerk(thuisnetwerk) met een andere pc als client(wireless via laptop) de <VPN verbinding> getest. Na wat prutsen bleek dit ook te werken. So far so good dacht ik dus. De server zag de inbeller en de authorizatie lukte, de vebinding werkt dus.

  Tot ik probeerde de shares te bekijken, hierbij liep het falikant mis. Ik kreeg in mijn browser IE 6 win XP professional SP2 de melding dat de pagina onbereikbaar was( heb beide getest http://<computernaam> en http://<ipadres interne 192.168.1.100 van de server> eveneens de adressen die de vpn gebruikte voor de communicatie. Ik heb ook in de browser de instellingen voor ssl & tsl gemaakt. Maar toch bleven de shares onzichtbaar…. Ik vermoed een dns probleem of een protocol dat intern nie word ondersteund, maar k zit met een raadsel… Weet iemand hoe ik dit kan oplossen???

  Ik heb ondertussen de VPN server ook in de DMZ gezet in de routerinstellingen, zodanig dat een verbinding van buitenaf makkelijker binnekan…

  Maar zolang het intern niet werkt hebben verdere testen geen zin vermoed ik.

  Graag advies hierover…
  Dank bij voorbaat
 • gebruik de zoekfuctie, had dit probleem ook. Zover bekend werkt http://lokaalip zowieso niet, de manier is gewoon naar nieuwe locatie toevoegen te gaan en daar op de juiste wijze de locaties toe te voegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.