Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

E-mail in draadloos netwerk

Anoniem
KeesA
4 antwoorden
 • Heb nu PC en laptop beide draadloos op router staan. Als ik met de PC mijn E-mail ophaal 'pakt' ie al mijn 3 E-mailadressen en haalt de post op.
  Als ik met mijn laptop hetzelfde doe 'pakt' ie alleen mijn default, mijn eerste, E-mailadres en haalt de post van de andere 2 niet op.

  De instellingen in beide apparaten zijn exact hetzelfde. Ik werk met Outlook en als ik via Microsoft de verbindingen laat testen zijn ze goed en krijg ik een testmail terug. Alleen de testmail van E-mailadres 2 en 3, verzonden vanaf de laptop komen niet op de laptop terug, maar wel op de PC.

  Ook in Outlook Express gebeurt hetzelfde.
  Heb de accounts verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar hetzelfde blijft zich voordoen.

  Kan ik dit met een bepaalde instelling wijzigen?
 • Ik vrees dat je probleemomschrijving duidelijker moet zijn, zo is het een beetje gissen. Zou het kunnen zijn dat je mail van de POP3 server gewist wordt?
 • Duidelijker? De desktop PC handelt al mijn E-mailadressen goed af. Mijn laptop, met exact dezelfde mailinstellingen, hangend aan dezelfde router, pakt alleen mijn default (eerste) E-mailadres en haalt de andere niet binnen.

  Ik heb niet eerst met de desktop de mail opgehaald, waarna ik het met de laptop opnieuw probeer. Opgehaald met de desktop betekent gewist op de server. Dat is duidelijk. Nee, als ik de desktop helemaal niet gebruik pakt de laptop toch alleen mijn defaultadres. Ga ik dan 2 minuten later met de desktop mail ophalen dan blijken er voor mijn overige 2 mailadressen wel degelijk berichten te zijn.
 • Ja, da's inderdaad vreemd. Misschien kun je het hosts bestand eens checken ?

  win xp: start/uitvoeren
  type:
  notepad C:\WINdows\system32\drivers\etc\hosts.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.