Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onbekende netwerkkaart

Anoniem
Edmond Varwijk
4 antwoorden
 • Ik heb zojuist een wat ouder systeempje tot mijn beschikking gekregen ik enthousiast bezig om deze aan de praat te krijgen. Dus netjes een schone installatie van windows 98 erop nog wat extra software erop (gewoon wat applicaties als office 2000 etc).

  Nu zullen jullie je afvragen wat is het probleem:
  De netwerkkaart. Fysiek is deze aanwezig, windows herkent ook een netwerkkaart ik heb alleen niet de benodigde drivers, is er een eenvoudige manier om te controleren om welke kaart van welke fabrikant het gaat zodat ik de juiste driver kan installeren of bestaat er iets van een "algemene" driver voor netwerkkaarten?

  (ja ik heb de search al gebruik maar zo snel niks kunnen vinden)
  alvast bedankt
 • [quote:2566948904="dabura"] windows herkent ook een netwerkkaart ik heb alleen niet de benodigde drivers, is er een eenvoudige manier om te controleren om welke kaart van welke fabrikant het gaat zodat ik de juiste driver kan installeren [/quote:2566948904] Dat kan onder andere met Everest. Check deze discussie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=136037&highlight=
 • En anders met deze software.
  http://www.halfdone.com/Development/UnknownDevices/

  Wat ook meestal wel goed werkt, is de typenummers op de grootste chip op de kaart op google los te laten.
 • Schroevendraaier? Netwerkkaartjes kosten trouwens nog maar weinig, dus desnoods vervangen door een welknownplugandping-geval.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.