Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

warez/shareaza etc.. wil niet conecten

Anoniem
None
9 antwoorden
 • heb een klein netwerkje tussen 2 pc's:
  pc1 is de 'server' met solidshare erop geinstalleerd, zodat pc2 via pc1 op internet kan. nu is het probleem dat filesharing clients niet op internet kunnen.. waar zou dit aan kunnen liggen??
 • port forwarding ???

  je moet het zo instellen, dat de shareaza poort wordt doorgestuurd naar jouwn PC, zo lijkt het dat er geen router tussen zit.
 • ik gebruik geen router.. pc2 'denkt' dat ie direct op het adslmodem zit (door solidshare) , maar hij zit dus via crossover kabel direct op pc1
 • hoe bedoel je direct op de ADSL modem ??

  lijkt me dattie via LAN naar PC1 gaat, en vervolgens stuurt die het verkeer door. Binnenkomend verkeer wat voor PC2 is bestemd stuurt hij dan weer door naar PC2 over LAN ?
 • ben volgens mij beetje ondeuidelijk :lol: sorry..

  ik heb een usb adsl modem. Die zit op pc1. omdat ik op pc2 óók internet wil hebben heb ik een crossover kabel gekocht en die van pc1 naar pc2 gelust. op pc1 heb ik solidshare geinstalleerd. zo kan ik bij pc2 makkelijk dns server en gateway op het ip adres van pc1 instellen. (en dit werkt dus! firefox doet het..)

  zo beter uitgelegd ;) ? dank voor de hulp!
 • die solidshare software lijkt me een beetje router spul :)

  ik kan ook probleemloos automagisch een ip en dns van mn router krijgen, ook werken alle spelletjes en internet explorer/firefox. Alleen zijn er programma's, die willen dat ze direct aan het internet verbonden zijn, zoals bij mij DC++ en FTP Server. Ik heb in mijn router ingesteld, dat als iemand mijn extern ip connect op die poort, dat alle verkeer door wordt geleidt naar mijn PC. Hierdoor lijkt het of de PC op die poorten rechtstreeks op het internet zit, en er geen router tussen zit.

  Zoek eens een optie in de trand van virtual server, port mapping, port forwarding etc.
 • Super bedankt voor de hulp.. zal vamiddag kijken of het werkt!
 • [quote:b1d7ac98bf="NoepZor"]die solidshare software lijkt me een beetje router spul :)


  Zoek eens een optie in de trand van virtual server, port mapping, port forwarding etc.[/quote:b1d7ac98bf]of…… zoek een beter server programma voor je pc-1….
  ik heb hier smoothwall (separate server) maar bijna alles gaat auto, behalve uiteraard als je iets als een ftp- of webserver draait, dan moet je wel port forwarden. Geen enkel file sharing programm hoef ik een port forwarding te doen, ook MSN, skype, netmeeting etc allemaal auto.
 • ik denk dat ik maar ander server progje ga installeren.. hartelijk bedankt voor de hulp!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.