Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Laptop ziet geen Netwerk wel Internet

Anoniem
Pietertje
9 antwoorden
 • Ik heb 3 PC's en een Laptop in een netwerk. De PC's draaien onder XP Pro en de LT onder XP Home. Allen hebben toegang tot het Internet. De 3 PC's 'zien'elkaar in het Netwerk.m.a.w. zij hebben onderling toegang to hun gedeelde mappen. Uigezonderd de Laptop, die krijg ik niet in het netwerk aangemeld. Dit was eerst ook het geval met een van de PC's maar onder XP Pro heb ik hem via Systeem, Computernaam en netwerk ID zg. lid weten te maken van het netwerk. Deze laatste optie ontbreekt echter in XP Home.
  Tenminste op die plek.
  Wie kan mij een paar tips geven want ik draai zo langzamerhand rond in cirkels.

  Bij voorbaat hartelijk dank!
 • Is het laptop wel in dezelfde werkgroep ?
 • Alle PC's en Laptop zitten in dezelfde (Thuis) groep. Daar zal het dus waarschijnlijk niet aan liggen.
  Nog andere suggesties?
 • Je gebruikt wel een Workgroup en niet toevallig een Domain?

  Hier wat leesvoer:

  http://www.connectedhomemag.com/Networking/Articles/Index.cfm?ArticleID=24428

  Tenzij je de workgroup hebt hernoemt op hetzij de Pro bakken hetzij de Home machine zitten ze trouwens nog niet direct in dezelfde workgroup:

  http://www.blackviper.com/AskBV/XP26.htm

  En tenslotte: Welke rechten hebben de gesharede folders? Is het geshared voor 'Everyone'?
 • Ik gebruik uitsluitend één werkgroep. Op alle PC's en LT is de werkgroep THUIS. Er is op elke Computer slecht één (hoofd) gebruiker met alle rechten.
  Wat mij wel bezig houdt is het feit dat ik een van de 'PC's (XPPro) apart moest aanmelden via systeem computernaam en dan Netwerk id. Hierna zag het netwerk hem pas. Ik mis deze mogelijkheid in XPHome, althans op diezelfde plek. Is deze mogelijkheid wel in XPHome aanwezig en zo ja waar?
  Verder blijf ik studeren op het probleem. In elk geval zover bedankt voor de info.
 • Het is wel bekend dat XP home een aantal mn netwerkfaciliteiten mist, maar bij mijn weten moeten de door jou gezochte opties toch wel te vinden zijn.
  Heb je onder Eigenschappen van je netwerkverbinding gekeken?
  Mss kun je een extra account aanmaken met Adminrechten op je XP home machine en werkt t dan wel.
  En kun je niet upgraden?Maak van de XP home ook een XP pro ( ome Bill zal van dat prijsverschil wat ie dan mist niet wakker liggen :P )
 • Hoe heb je de boel aangesloten? Met een router? Of met een switch of hub? En welke bekabeling gebruik je?
 • Ik heb de 3 PC's en laptop aangesloten op een router (Edimax 6104K) met kabels, dus niet draadloos. Saillant detail: Een paar jaar geleden toen ik de zaak voor het eerst aansloot werkte alles direct zonder problemen. De ellende begon toen ik SP2 had geïnstalleerd op één van de PC's. Ik heb toen een image teruggezet op die bewuste PC, maar moest mij opnieuw aanmelden bij Chello. Dit is allemaal gelukt maar om een onverklaarbare reden wil de LT niet meer communiceren met de PC's
 • TCP/IP ingesteld? Overal vaste ip's ingesteld? Bestanden en printes delen geïnstalleerd? Client voor ms-netwerken geïnstalleerd? Na het aansluiten van de laptop al geprobeerd om de router ff te resetten? DHCP ingesteld in je router? En heb je genoeg ip-adressen vrijgegeven in je router?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.