Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

instelling linksys router IP adres vs inloggen adsl modem

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Goeie dag,
  Ik heb een probleem met het inloggen op mijn adsl modem.
  Eerst even de opstelling:
  Desktop pc , hieraan een Linksys WRT54G draadloos router en via de speedtouch home verbinding met het internet. (alle internet en draadloos netwerk verbindingen met de laptop werken 100%)

  Ik kan niet meer inloggen op mijn speedtouch home adsl modem. Wanneer ik in de browser http://10.0.0.138 type krijg ik de melding dat er geen verbinding te maken is. Wanneer ik via dos ping naar 10.0.0.138 krijg ik een timeout en 100 % verlies. Als deze zelfde ping uitvoer in het administrator/diagnostics gedeelte van de linksys router krijg ik geen verlies en is het resultaat 100 % verzonden en ontvangen.

  Het wijst erop dat de linksys iets tegenhoud. Ik heb de firewall op de linksys al disabled , maar geen resultaat.

  wie o wie weet raad? Zie ook mij reactie,
  vriendelijke groet
 • Hallo,

  Ik heb het forum afgezocht of ik iets kon vinden mbt tot het probleem van het niet inloggen op de speedtouch home op ip 10.0.0.138. Helaas niets bruikbaars

  De instelling op mijn linksys router is PPTP , ip 10.0.0.150 en gateway 10.0.0.138. Deze instelingen werken perfect en zijn geschikt voor mxstream met speedtouch home en hccnet adsl.
  Als ik nu de instelling op de linksys op STATIC IP zet en laat het ip op10.0.0.150 staan het de gateway op 10.0.0.138 kan ik de speedtouch modem wel bereiken. Ik kom dan niet meer op internet.

  Vraag: kan ik de linksys op STATIC IP zetten , en wat moet ik verder instellen om toch op internet te kunnen komen.
 • ik had hetzelfde probleem. heb alles eerst hardware matig uitgezocht. bij het rechtstreeks inpluggen van mijn pc op het internet (dus buiten de linksys om) bleek in de modem gewoon te kunnen benaderen.

  uiteindelijk bleek "zone alarm pro" (de laatste versie) de boosdoener te zijn. nadat ik deze verwidjerd had was het probleem opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.