Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbinding verbroken.

Anoniem
gerben
16 antwoorden
 • Is er iemand die mij kan vertellen waarom mijn netwerk prima werkt (alleen erg traag) na het opstarten van de computer, maar na verloop van tijd wordt verbroken? Ook mijn ADSL verbinding wordt natuurlijk verbroken, als het contact met het netwerk verbroken wordt. Ik weet niet wat dit kan zijn. Het is begonnen nadat ik Windows XP opnieuw heb geïnstalleerd. De tweede pc in het netwerk (Windows ME) houdt wel verbinding met internet, maar kan de XP pc niet meer aanspreken. Waar kan dit aan liggen?
  HELP

  Marcel.
 • [quote:a824fd05ab="viper70"]Is er iemand die mij kan vertellen waarom mijn netwerk prima werkt (alleen erg traag) na het opstarten van de computer, maar na verloop van tijd wordt verbroken? Ook mijn ADSL verbinding wordt natuurlijk verbroken, als het contact met het netwerk verbroken wordt. Ik weet niet wat dit kan zijn. Het is begonnen nadat ik Windows XP opnieuw heb geïnstalleerd. De tweede pc in het netwerk (Windows ME) houdt wel verbinding met internet, maar kan de XP pc niet meer aanspreken. Waar kan dit aan liggen?
  HELP

  Marcel.[/quote:a824fd05ab]


  Het probleem ligt iig aan je computer met XP. Wat betreft internet, ik geloof dat XP standaard instelt dat verbinding met internet na een bepaalde tijd verbroken moet worden. Check dus ff je internet instellingen.

  Als dit niet helpt, wissel de netwerkkabels eens om. Dus kabel die nu naar Win ME PC loopt ff gebruiken voor de XP PC en vica versa. Zorg er verder voor dat de XP comp. voorzien is van een viruscanner met nieuwste updates. En scan je PC eens ff daarmee.
 • Volgens mij kun je alleen maar internet verbinding na bepaalde tijd verbreken als je via een modem inbelt. Ik heb een ethernet modem. Als ik mij vergis over dat verbreken van die verbinding, kan iemand mij dan vertellen waar ik die instelling kan vinden??
  Verder heb ik natuurlijk een firewall, virusscanner en anti spyware programma actief, up-to-date en scan ik regelmatig op virussen en spyware. Ik gebruik vaak nog een online scanner (zolang de verbinding met internet actief is) en er wordt nooit iets gevonden. Dan kan ik er vanuit gaan dat het geen virus of spyware is, denk ik?!
  Ik heb geprobeerd de kabels te wisselen, ik heb zelfs een nieuwe kabel gekocht, het probleem blijft bestaan.
  Ik weet het echt niet meer.
 • Zou goed kunnen wat je zegt over het verbreken van die verbinding. Iig bij ADSL moet je ook inbellen dus is het de moeite waard om het ff te checken. Je kunt de optie vinden als je verbinding maakt. Je ziet dan die 2 computers in je taakbalk. Klap dan dat menu ff open, moet-tie bijstaan.


  Heb je die PC weleens vaker voorzien van een nieuwe XP-installatie, en ben je het probleem toen niet tegengekomen?

  Heb je de netwerkkaarten weleens omgewisseld? En werkt het dan nog steeds niet?
 • Zoek met Google of jouw modem zelfstandig kan inloggen bij de provider en zo de lijn kan openhouden. Dan hoeft XP alleen maar packets te sturen en niet meer zich zorgen te maken over het openen van de connectie. Ik heb dat met mijn ADSL modem jaren geleden al gedaan, en het enige wat je hoeft te doen als na een maandje of wat je connectie weg lijkt te zijn is je modem uit en weer aan te zetten. (Tenzij je provider even problemen heeft natuurlijk ;) )
 • Mijn verbinding met internet blijft 24 uur per dag open, zo blijkt op mijn windows ME pc. Die verliest, zoals gezegd, de verbinding niet. Alleen mijn XP pc verbreekt de verbinding na onbepaalde tijd. Daarnaast is er aan de modem niets veranderd en had ik voor de nieuwe xp installatie geen enkel probleem.
 • [quote:ee989cf1a2="viper70"]Mijn verbinding met internet blijft 24 uur per dag open, zo blijkt op mijn windows ME pc. Die verliest, zoals gezegd, de verbinding niet. Alleen mijn XP pc verbreekt de verbinding na onbepaalde tijd. Daarnaast is er aan de modem niets veranderd en had ik voor de nieuwe xp installatie geen enkel probleem.[/quote:ee989cf1a2]

  Heb je weleens vaker die PC van XP voorzien?
  Als dat niet zo is, kan het zijn dat degene die voor jouw de vorige XP installatie gedaan heeft, iets ingesteld heeft waardoor dit probleem niet opgedoken kan zijn. Hierbij moet je misschien denken aan een andere driver voor je netwerkkaart.
 • Nee, ik heb deze pc zelf gebouwd en zelf alles geïnstalleerd. Ik heb nu iets geprobeerd met vast IP adres, i.p.v. ip-adres automatisch laten toewijzen. Probeer of het probleem nu is opgelost. Als iemand nog een andere oplossing heeft, graag.
 • Installeer ff een virusscanner, met nieuwste updates. En scan je PC ff af. Help dat niet, probeer eens ff je netwerkkaarten om te wisselen. Om te kijken of het daar aan ligt. En anders kun je misschien toch beter nog 'n keer overnieuw beginnen.
 • Misschien is het handig als je de antwoorden op de berichten ook leest. Zie antwoord van 10-02-2005 11:15.
  Netwerkkaarten wisselen heb ik geprobeerd, maar werkt ook niet. Ik heb ook geprobeerd mijn tweede netwerkkaart te gebruiken en daar bleef het probleem ook bestaan. Met vaste IP adressen heb ik nog steeds verbinding. Dat lijkt dus een oplossing te zijn.
 • [quote:2bad0d38ac="viper70"]Misschien is het handig als je de antwoorden op de berichten ook leest. Zie antwoord van 10-02-2005 11:15.
  Netwerkkaarten wisselen heb ik geprobeerd, maar werkt ook niet. Ik heb ook geprobeerd mijn tweede netwerkkaart te gebruiken en daar bleef het probleem ook bestaan. Met vaste IP adressen heb ik nog steeds verbinding. Dat lijkt dus een oplossing te zijn.[/quote:2bad0d38ac]

  Ik heb goed gelezen hoor. Er staat geen bericht bij met de tijd 11:15 op die betreffende datum. En er staat ook nergens dat je de netwerkkaarten hebt omgewisseld. Dat je al op virussen hebt gescand heb ik idd over heen gelezen.

  Maar om ff op je verhaal terug te komen. Voor delen van internet op die manier zoals jij dat wilt, kun je idd beter vaste ip adressen instellen. Daarna geef je een gateway op, op de client. Dit is het ip-adres van de PC waar internet binnenkomt. Vul hetzelfde ip ook als DNS in.
 • Het bericht van 10-02-2005 11:15pm bestaat, volgens mij, wel degelijk, alleen staat daar inderdaad niets in over wisselen van netwerkkaarten. Het ging mij om dat verhaal over virus scannen. Maar daar had je dus overheen gelezen. Geeft niets, kan gebeuren.
  FF vanaf het begin. Ik heb 2 pc's. Allebei aangesloten op een switch. Die heeft weer verbinding met de ethernet modem (ADSL). Ik wil dus helemaal geen verbinding delen. En die vaste adressen heb ik inmiddels dus ingesteld. Ik wil alleen weten wat de reden zou kunnen zijn waarom het automatisch verkrijgen niet meer werkt.
 • Stel beide PC's eens ff in op automatisch verkrijgen van IP's. En kijk dan ff op je XP PC. Start -> uitvoeren -> cmd <enter>

  Doe dan ff ipconfig /all. En check dan ff of je netwerkkaart idd geen ip toegewezen krijgt. Als die geen ip heeft, doe dan het volgende.

  ipconfig /release <enter>
  en dan
  ipconfig /renew <enter>

  Je ziet dan of je netwerkkaart een nieuw IP toegewezen krijgt.
 • Het lijkt erop dat het probleem bekend is. Nu de oplossing nog. Mijn modem (alcatel Speedtouch 510) stelt mijn IP adres in en heeft daarbij een ttl (time to live) limiet. Het blijkt dat nadat die limiet is verstreken, de verbinding definitief wordt verbroken doordat mijn pc een 169 IP adres toegewezen krijgt. Nu is de vraag dus alleen nog: Hoe verander ik de ttl waarde naar infinite? Want dan blijft het eenmaal toegewezen IP adres bestaan en wordt mijn pc er niet uit gegooid.
 • [quote:070998104a="viper70"]Het lijkt erop dat het probleem bekend is. Nu de oplossing nog. Mijn modem (alcatel Speedtouch 510) stelt mijn IP adres in en heeft daarbij een ttl (time to live) limiet. Het blijkt dat nadat die limiet is verstreken, de verbinding definitief wordt verbroken doordat mijn pc een 169 IP adres toegewezen krijgt. Nu is de vraag dus alleen nog: Hoe verander ik de ttl waarde naar infinite? Want dan blijft het eenmaal toegewezen IP adres bestaan en wordt mijn pc er niet uit gegooid.[/quote:070998104a]

  Nieuwe firmware? Heb je dat al geprobeerd. Als je via KPN internet hebt kijk dan ff hier: http://www.kpnadsl.nl/support/index.htm

  1 ding snap ik niet zo eigenlijk. Je zei dat je complete netwerkverbinding verbroken werd. Dus niet alleen internet, ook je lokale LAN op die PC toch?
 • Dat klopt. Maar wat nou gebleken is is dat mijn XP pc een ander IP adres krijgt. Dat betekent dat beide pc's niet meer in dezelfde IP range zitten en elkaar dus niet meer kunnen zien. Ergo netwerk uitgeschakeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.