Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Een paar domme vragen

Anoniem
tjittel
1 antwoord
 • Geachte leden van dit forum,
  Het spijt me dat ik een paar dingen vraag die ongetwijfeld al vaak aan bod zijn geweest. Omdat ik voor mijn situatie niet het precieze antwoord kan vinden stel ik mijn vragen hier toch maar.
  Ik heb bij mijn zus thuis een draadloos netwerk aangelegd met een ADSL modem (quicknet) en een WLAN-router (Linksys WRT65g) en één pc (CNet Wireless-G PCI 54 Mbps kaart) en twee notebooks (CNET CardBus adabter CWC-854).
  Toen ik alle kabels had aangesloten en de netwerkkaarten geïnstalleerd draaide alles als een zonnetje. Na het beveiligen van het netwerk begonnen ineens de problemen…
  De vaste pc staat op de tweede verdieping, maar zonder beveiliging kon deze prima internetten. Na het instellen van WEP beveiliging op de router deed internet het opeens niet meer (ik had de instellingen op de client wel goed overgenomen). Daarna heb ik de router (tijdelijk) op de tussenverdieping gezet, en toen deed internet het wel (met WEP). Daarna heb ik de router weer beneden gezet, en het internet werkt nog steeds…
  Ik kan dus wel surfen enzo, maar als ik met de muis op de verbinding klik zegt hij dat hij geen signaal heeft…. (terwijl hij het dus wel doet).
  Mijn vragen zijn:
  Hoe kan het dat de vaste computer wel kan internetten terwijl hij zegt dat hij geen signaal heeft?
  Hoe kan ik zorgen dat de computer op de bovenverdieping verzekerd is van een goede internetverbinding? Moet ik daarvoor een extender kopen, of zijn er andere oplossingen?
  Is het mogelijk het kabeltje tussen de PCI-netwerkkaart en de antenne te verlengen, zodat ik de antenne op de overloop kan zetten waar het signaal wel goed is?
  Hoe werkt het precies met de WEP beveiliging? De router maarkt na het invullen van een phrase 4 key's aan. Kan ik dezelfde key voor elke pc gebruiken, of kan ik beter voor elke computer/laptop een andere invullen?
  Hoe stel ik in Windows XP en Windows 98 WPA beveilingen in op de draadloze netwerkkaarten. Ik heb gelezen dat dat nog veiliger is dan WEP, of gaat dat nog meer ten koste van het bereik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.