Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ingewikkelde netwerk-opbouw

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik had hier eerder al een vraag neergeplant, maar die wist denk ik niemand te beantwoorden.

  Even een samenvatting:

  Kennis van mij heeft (om bepaalde redenen) 4 pc's en 1 laptop.
  Er moet een constante draadloze netwerk verbinding tussen al die apparatuur zijn, en bij uitval hiervan moet hij terug kunnen schakelen op het bedraade netwerk.

  Nu is mijn vraag:

  Gaat dit werken als ik een wireless router (4 poorts, van 5+ poorts kan ik niet vinden) gebruik, en daaraan een switch… zodat er toch 4 pc's en 1 laptop op aangesloten kunnen worden (het bedraade netwerk)

  In alle pc's komen netjes wireless adapters, en ook de laptop wordt dan voorzien van een PCMCIA RJ-45 netwerkkaart en USB bluetooth wireless adapter.

  Alvast bedankt! :wink:
 • Is het de bedoeling dat je de kabels niet aansluit en gewoon opgerold ergens los laat liggen, en in geval van problemen dat je de kables over de vloer gooit en aansluit? Dit kan gewoon, zorg dat je DHCP hebt draaien op je AP en de vaste netwerkkaarten krijgen gewoon een ipadres op het moment dat je de kabel inprikt.
 • Ja dat werkt, zo een opstelling heb ik ook. Je kunt je 2e router b.v. als switch instellen, of in brigde mode zetten. En schakel DHCP uit op je 2e router.

  Suc6 ermee
 • Linksys maakt routers die zowel draadloos als bedraad aankunnen. Dus een wap en 4 gewone utp poorten in een toestel.

  http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&scid=35&prid=601
 • Ik gaf ook aan 'om bepaalde redenen'.

  Het betreft een netwerkje voor iemand die geheel invalide is op zijn hoofd/brein na.

  Hij zal dus niet even zelf die kabels kunnen aansluiten.
  Hij bedient alles via een soort 'systeem' genaam: Lucy (knappe uitvinding trouwens).

  Het gaat er dus om, dat alles continu voor hem draait (draadloos).
  Op het moment dat daar een fout in optreed, moet hij zonder veel problemen over kunnen schakelen naar een 'back-up' (in dit geval dan het bedraade netwerk).

  4 pc's en 1 laptop continu via draadloos met elkaar verbonden dus,
  en bij uitval of iets dergelijks een overschakeling naar bedraad.

  Maar dan heeft alleen een wireless/niet-wireless router met 4 poorten dus geen nut. Ik heb tot nu toe geen wireless/niet-wireless router kunnen vinden met meer als 4 poorten. Vandaar mijn idee voor die evt. switch die dan op poort 4 komt te zitten en die poort als het ware opslitst naar 2 poorten zodat je toch op een totaal van 5 poorten uitkomt. :wink:
 • Misschien een rare gedachtegang van mij, maar als er iets mis gaat met het draadloze, dan kan hij toch niet even alle kabels aan gaan sluiten?
 • Het is zo dat de kabels continu in de pc's / laptop blijven zitten.
  Mocht dit dan conflicten geven voor het draadloze netwerk, dan schakelen we de netwerkkaarten uit, en bij uitval van draadloze netwerk kan hij de netwerkkaarten weer inschakelen zodat hij weer een bedraade netwerk heeft.
 • [quote:d296cac83b="CompyBoy"]Het is zo dat de kabels continu in de pc's / laptop blijven zitten.
  Mocht dit dan conflicten geven voor het draadloze netwerk, dan schakelen we de netwerkkaarten uit, en bij uitval van draadloze netwerk kan hij de netwerkkaarten weer inschakelen zodat hij weer een bedraade netwerk heeft.[/quote:d296cac83b]
  ????? Dan kan je toch net zo goed alleen een bedraad netwerk nemen, of mis ik iets :-?
 • Ik ga geen wijzigingen aanbrengen in de structuur van de opbouw.
  Het is schijnbaar te lastig om dingen te begrijpen, en ten slotte ging mijn vraag hier niet eens over de structuur, maar over de wireless router met 4 poorten.

  Of dat als ik hier een switch aan hang, ik een 5 poorts idee krijg, aangezien ik nergens 5+ poorts wireless routers kan vinden.
 • Ik sluit me aan bij Verzent. Ik denk dat het voor die persoon veel te ingewikkeld wordt. Ik weet niet of die speciale software de netwerkkaarten kan uitschakelen? Ik heb het idee dat hij/zij toch jou nodig heeft om de boel over te schakelen. Dus denk daarom ook dat je beter alles bedraad kan houden. En bovendien de bekaling ligt er toch.
 • [quote:f3d6805fe9="CompyBoy"]Of dat als ik hier een switch aan hang, ik een 5 poorts idee krijg, aangezien ik nergens 5+ poorts wireless routers kan vinden.[/quote:f3d6805fe9]
  Dat gaat volgens mij wel werken.

  [quote:f3d6805fe9] Dus denk daarom ook dat je beter alles bedraad kan houden. En bovendien de bekaling ligt er toch.[/quote:f3d6805fe9]
  En het is nog sneller ook.
 • [quote:cd6d19f4ab="CompyBoy"]Ik ga geen wijzigingen aanbrengen in de structuur van de opbouw.
  Het is schijnbaar te lastig om dingen te begrijpen, en ten slotte ging mijn vraag hier niet eens over de structuur, maar over de wireless router met 4 poorten.

  Of dat als ik hier een switch aan hang, ik een 5 poorts idee krijg, aangezien ik nergens 5+ poorts wireless routers kan vinden.[/quote:cd6d19f4ab]

  Die vraag is ook al beantwoord. Ja je kunt een 2e router koppelen aan een andere router. Je moet hem daarvoor als switch instellen, dus DHCP uitschakelen. Of instellen in bridge-mode.
 • De persoon in kwestie wil ook gewoon eens in zijn woonkamer kunnen zitten, en dus vanuit de woonkamer evt. dingen via zijn pc's bedienen (alles staat via een zogeheten 'huispc' gekoppeld).

  Met een draad door het hele huis heen is dus geen optie.
  Het bedraade netwerk komt er dus enkeld voor noodgevallen om terug te kunnen schakelen.

  @roy_startpag: Een 2e router eraan hangen? Maakt het nog wat uit of deze dan niet-wireless is?
 • In mijn opzicht (of beperkte gedachtenwereld) denken jullie allemaal veels te moeilijk.
  Als je nu gewoon de bekabeling en het wireless-gebeuren aansluiten via 1 centraal put die dus ook IP-addressen uitdeeld en dus ook zorgt voor de routering hoef je in mijn gedachtenwereld alleen maar de metrische instelling van de kaarten aan te passen…
  De wireless-kaarten laat je gewoon op Metric = 1 staan en de bedrade kaarten geef je Metric = 2

  Dit zou moeten werken, want op het moment dat de wireless-kaarten geen verbinding hebben gaat het netwerk (na een time-out van het wireless) op zoek op het bedrade stuk.
 • [quote:19ec9e38b1="sjouken"]In mijn opzicht (of beperkte gedachtenwereld) denken jullie allemaal veels te moeilijk.
  Als je nu gewoon de bekabeling en het wireless-gebeuren aansluiten via 1 centraal put die dus ook IP-addressen uitdeeld en dus ook zorgt voor de routering hoef je in mijn gedachtenwereld alleen maar de metrische instelling van de kaarten aan te passen…
  De wireless-kaarten laat je gewoon op Metric = 1 staan en de bedrade kaarten geef je Metric = 2

  Dit zou moeten werken, want op het moment dat de wireless-kaarten geen verbinding hebben gaat het netwerk (na een time-out van het wireless) op zoek op het bedrade stuk.[/quote:19ec9e38b1]

  Zo'n "centrale put" is leuk en aardig, maar volgens mij bedoel jij hier een wireless router mee. (of ik mis iets).

  Dit kan dus schijnbaar niet, aangezien er -waarschijnlijk- nergens wireless routers zijn te vinden met meer als 4 poorten (moeten er min. 5 zijn)

  Alleen dat Metric=1 / Metric=2 begrijp ik niet helemaal…
 • [quote:38648c34ec="CompyBoy"]
  Dit kan dus schijnbaar niet, aangezien er -waarschijnlijk- nergens wireless routers zijn te vinden met meer als 4 poorten (moeten er min. 5 zijn)[/quote:38648c34ec]

  Dat is nu al een paar keer verteld… Dan hang je er een switch bij!

  //EDIT: Deze heeft 5 poorten. Ik weet niet hoe goed jij hebt gekeken, maar deze had ik in 2 minuten gevonden.
 • [quote:3f0eda173e="CompyBoy"]
  Alleen dat Metric=1 / Metric=2 begrijp ik niet helemaal…[/quote:3f0eda173e]
  Die kan je instellen in de geavanceerde eigenschappen van tcp/ip, hoe lager het getal, hoe hoger de prioriteit.
 • Hier gaan we dan….

  Je opstelling is als volgt:

  Internet => Router => Switch => Wireless en bedraad

  Op je router houd je alle enge dingen tegen vanaf het Internet, je zou kunnen denken aan een IP-cop geval, anders koop je gewoon iets nieuws

  Aan je Router hang je dus je Switch kan ook een hubje zijn, want hij hoeft toch niets te doen :)
  Dan neem je 1 touwtje (of meerdere) naar je wireless toestand en de rest van je poorten hang je aan het bedraade Netwerk.

  Voordat je jouw bedrade netwerk in de lucht breng ga je naar elke PC toe en ga je naar je Netwerk-configuratie
  Bijvoorbeeld bij Windows2k zit dat als volgt:

  My Network Places => Properties => selecteer je LAN-kaartje van je bedrade netwerk => Properties => Internet Protocol (TCP/IP) => Properties => Advanced => Interface metric => zet deze op 2 => OK => OK => OK

  En sluit daarna je bedrade netwerk aan. Eventueel je boel nog een keer opnieuw opstarten.
  Daarna kijk je in een DOS-box naar "ipconfig /all" en hier moet alles netjes aangegeven staan. eventueel met een "route print" zie je als het goed is je tweede netwerkkaart als Metric 2 terugkomen.

  Daarna geef je in je dos-box een ping -t naar je router en als je dan je Wireless-netwerk lostrek moet je een ping-reply blijven houden.
  Hetzelfde moet ook gebeuren als je je bedrade netwerk lostrek.

  Wat wordt trouwens het volgende?
  Een UPS voor het geval dat de spanning uitvalt? Want om eerlijk te zijn heb je m.i. dit nog niet afgevangen. :roll:
 • Jongens, laten we de OP nu niet aanvallen op / grappen maken over zijn keuzes (die misschien niet helemaal de zijne zijn..?) en hem proberen zo goe dmogelijk te helpen.
  Het lijkt me een nobel doel dat hij nastreeft!
 • Zoals ik al zei: Deze heeft 5 poorten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.