Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestanden uitwisselen via USB laptop-desktop??????

Anoniem
mic19
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil graag af en toe bestanden van mijn PC naar mijn laptop verplaatsen en omgekeerd. Ik vraag mij af of dit mogelijk is via USB en hoe dit dan zou moeten??

  Groet,
  Mic
 • Wanneer je een thuisnetwerk hebt, zou ik sowieso kiezen voor een USB Lan adapter. Je moet wel vrije pport op je router/switch hebben of tijdelijk vrij kunnen maken.
  Mijn ervaringen met USB-link kabels zijn niet positief. Interactie (vervelende) met mijn thuisnetwerk en internet via de USB verbinding was niet mogelijk. Vandaar mijn voorkeur voor USB-Lan adapter. Dan kun je uiteindelijk alle kanten op.
  Heb je geen thuisnetwerk dan moet je tussen 2 computers een cross kabel gebruiken. In principe zou je ook een Laplink kabel kunnen gebruiken. Er bestaat een seriele als een printerpoort oplossing. Ik vind dat net zoals de USB link kabel te bewerkelijk en het levert teveel nadelige interactie op met de netwerkinstellingen van een computer. Tenminste, dat vind ik.
 • Oh ja, een geheel andere oplossing is om hiervoor een geheugenstick te gebruiken …
 • Het kan op zich heel goed met usb. Je hebt dan wel een speciale kabel nodig, namelijk een usb interlink kabel. Ook wel een usb-kabel-met-een-knobbeltje genoemd. Ik meen dat deze tegenwoordig een euro of dertig kosten.

  Bijvoorbeeld: http://www.montek.com/catalog/item1549.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.