Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet aanleg + verdelen

Anoniem
Bosje
12 antwoorden
 • Hoi,

  Mijn zus in Amsterdam wil adsl nemen, zo goedkoop mogelijk, dat zal ik zelf even moeten uitzoeken. In het (studenten)huis heeft men 3 pc's, 2 met winxp en 1 met win95. Hoe kan ik het beste dit gaan aanleggen. Gewoon internet bestellen met een gewonen ethernetmodem (die is gratis) en dan een losse routerbij kopen (deze bv http://www.tweakers.net/pricewatch/41520 . Wat voor kabels moet ik dan kope om het met elkaar te verbinden (utp van router naar pc en wat van router naar internetmodem?) Zal dit lastig worden. Ik kan wel gewoon netwerkje leggen met behulp van switch etc, alleen ben benieuwd hoe dit nu allemaal werkt met adsl en een router. Please help me ……..
 • Je kan idd gewoon een router aanschaffen en het internet vanaf de modem naar de router laten gaan, vanaf de router gebruik je dan weer utp kabels naar iedere pc zodat die ook internet hebben.
  Ik denk (neem aan) dat je gewoon een utp kabel er bij krijg om vanaf de modem naar de router te gaan (normaal gesproken naar de pc) en anders kan je daarvoor ook gewoon een utp kabeltje kopen.
  Overigens werkt je link naar de pricewatch niet.
 • deze ? http://www.tweakers.net/pricewatch/41520
 • Ah erg raar die link werkt wel gewoon in je bericht, daarnet toen ik er op klikte kreeg ik de pricewatch te zien met alle categorien. Die router kan je daar volgens mij prima mee gebruiken. Van welke provider gaat er trouwens internet genomen worden?
 • [quote:ef0c8705bf="R-bin"]Ah erg raar die link werkt wel gewoon in je bericht, daarnet toen ik er op klikte kreeg ik de pricewatch te zien met alle categorien. Die router kan je daar volgens mij prima mee gebruiken. Van welke provider gaat er trouwens internet genomen worden?[/quote:ef0c8705bf]

  Deze denk ik http://www.speedtest.nl/Provider/default.asp?pi_id=12&co_id=1024
 • oja, wat is eigenlijk een multi pc modem?
 • een modem en een router en een switch ineen
 • Voor de aanleg: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html

  Al aan draadloos gedacht?
 • [quote:3f55fbcc63="KeesA"]Voor de aanleg: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html

  Al aan draadloos gedacht?[/quote:3f55fbcc63]

  draadloos is nogal duur. Mijn zus wil alles zo goedkoop mogelijk :p.
 • goedkoop dan neem je gewoon een router (tussen de 20-25 euro) zoals die van E-tech, Sweex etc , die hebben een 4poort swicth. Een 8 poort switch erbij (meer dan 4 pc's) doen voor pakweg 15 euro, dan kan je totaal 10 pc's op aansluiten. Dan de UtP kabels nog voor x euro en je bent er.
 • nog even een vraagje. Ze hebben nu een gewoon telefoon abonnement, kost iets van 20-25 euro geloof. Dat wil ze waarschijnlijk opzegge. Maar dat heb je zeker wel nodig om adsl te kunnen aansluite ofnie. Als je kabel neemt dan heb je dat niet nodig ofwel?
 • Dan moet ze een abonnement nemen, waar de telefoonaansluiting bij in zit, of een belbudget abonnement aanhouden. Kijk wel even hoeveel werk er in het aanleggen van kabels zit. Dat wil nog wel eens tegenvallen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.