Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem/router werkt niet goed

Anoniem
Mehmet
2 antwoorden
 • Hallo,

  Op geenstijl.nl en webwereld.nl heb ik gelezen over veel onbeveiligde ethernetmodems. Ik besloot om met een artikel van e-tech (zie http://www.e-tech.nu/Support_Detail/adsl/e) om mijn modem/router beter te beveiligen.
  Ik heb precies gedaan wat er in dat artikel stond, maar ik merkte dat de modem geen gegevens opsloeg. Daarom keek ik in de handleiding wat ik hier tegen moest doen. Dat was dus de geschiedenis en cache van de browser legen.

  Hierna ging ik weer naar de webpagina van mijn modem (10.0.0.2), maar ik kon geen verbinding maken. Toen zag ik dat de ready en ADSL lampjes van de modem/router uit waren. Ik probeerde via een MS-DOS venster te pingen naar de router; er kwam te staan dat de doelhost niet beschikbaar was. Toen keek ik of alle kabels goed waren en probeerde naar 10.0.0.2 te gaan via een andere computer in het netwerk. Dat lukte ook niet. Tot slot probeerde ik ook nog om de modem/router uit en weer aan te zetten. Het ready lampje was voor drie seconden aan en ik herhaalde weer alle stappen om naar de webpagina van de modem/router te gaan. Dit lukte weer niet.

  Toen besloot ik om de modem te resetten met een paperclip op de default knop te drukken. Hierna ging het ready lampje weer aan voor drie seconden en ging weer uit. Blijkbaar werkt de reset/fabrieksinstellingen terugzetten niet meer.

  In de handleiding staat dat er iets mis is met de modem/router als het ready lampje niet aan staat.
  Het rare is, is dat ik wel bestanden kan overzetten van de ene naar de andere computer via het netwerk. Het enige wat ik niet kan doen is dus internetten. Het ADSL lampje staat ook niet meer aan. De modem startte eerst altijd op met twee tikken, nu is het er maar één.

  De gegevens:
  E-Tech ADSL Router v2 Annex.A
  Multi PC Modem (4x ethernet)
  Firmware: 3.41 (denk ik, ik kan het niet natrekken. De webpagina's van de modem/routerwaren grijs)
  Internet via Versatel (Family abonnement)

  Weet iemand wat er aan de hand is? Ik heb geen enkel idee meer wat ik nu kan doen. Ik bel morgen E-Tech op, maar ik wil zo snel mogelijk weer internetten.
  // Voor de slimmeriken: ik verstuur dit bericht via de computer van mijn buurman.
 • Stekker eruit en 5 minuten uit laten staan
  Dit bij alle onderdelen van je netwerk
  Vervolgens opstarten en opnieuw proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.