Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thin cliënt op router aansluiten?

Anoniem
Wiep Corbier
9 antwoorden
 • Eh, als je twee computers hebt kun je het simuleren door van 'extern bureaublad' gebruik te maken.
 • Da's inderdaad misschien een idee maar aangezien ik hier op dit moment tegen een Linux machine aan zit te kijken kom ik daar nu ook even niet verder mee. Mogelijk in het weekend. Als ik er aan toekom laat ik het resultaat weten.

  Jim
 • BvD. Ik probeer morgen ook even iets uit want ik heb 'Network Bridge' ontdekt.
  Ik ging er altijd van uit dat je maar één extra computer (via netwerkkaart) op de Internetaansluiting kon krijgen als je geen hub of router gebruikte. :o
  Vanavond kwam ik erachter dat het wel kan. :lol:
 • Thin Cliënts maken gebruik van de resources van een server. Maar kun je een TC op een router aansluiten? Ik heb geen router dus ik kan het niet uitproberen, maar ik kreeg de vraag van iemand anders.
 • En ik heb weer geen TC dus kan het ook niet proberen maar aangezien een router voor elke aangesloten client op het netwerk volledig transparant is lijkt het me geen probleem.

  Jim
 • Het weekend is vroeg begonnen dus hier de uitkomst.

  Situatie hier: ADSL-verbinding via een E-Tech modem/router (standaard gateway) op intern IP 10.0.0.2, met daarop aangesloten een Desktop-PC met XPPro op 10.0.0.5 en een laptop met XPHome op 10.0.0.3. Verder ook nog een desktop-PC onder Linux op 10.0.0.6 maar die speelt nu even niet mee (alle via DHCP). Na "Controle overdragen" in Hulp op afstand kan ik vanaf de laptop probleemloos de desktop-PC bedienen. Enige probleem: de toetsenbordinvoer klopt niet en dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de afwijkende indeling van dat laptoptoetsenbord. Maar al het muiswerk (starten van toepassingen, bladeren door de verkenner, kopiëeren/verwijderen van bestanden, surfen op het web via de browser van de desktop-PC) loopt probleemloos. Na het (door dat toetsenbordprobleem noodgedwongen op de desktop-PC) schrijven van dit verhaal heb ik het zelfs verzonden vanaf de laptop.

  Hoop dat je hier iets aan hebt, ik hoor het graag.

  Jim


  P.S. Niet relevant maar wel grappig: de firewall op de desktop-PC heeft bij dat verzenden een "Application Hyjacking" geconstateerd. GOEIE FIREWALL !!!!!

  J
 • Perfect, reuze bedankt. :lol:
 • Not at all!!

  Jim
 • Mogelijk geheel overbodig, maar ik kwam het per ongeluk tegen en je weet maar nooit. Op onderstaande URL kwam ik iets tegen over een eenvoudig te installeren en te testen Linux-gebaseerde Thin Client. Mogelijk nuttig voor experimenten van je kennis.

  http://pxes.sourceforge.net/

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.