Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Tijdens actieve VPN sessie browsen buiten VPN om

Anoniem
Edmond Varwijk
2 antwoorden
  • Ik wil tijdens het actief zijn van een VPN sessie de internetbrowser niet via de VPN verbinding maar via de ADSL verbinding (via welk ook de VPN verbinding loopt, dus buiten VPN om) verbinding laten maken met webservers.

    Hoe doe je dat?

    Nu worden de web pagina's via de VPN verbinding "binnen" gebracht. Dit loopt echter wat trager dan buiten VPN om (direct via ISP).
  • Je kunt handmatig de routering aanpassen. Is de VPN actief, dan alle netwerkverkeer van de pc’s die verbonden zijn via VPN, maar ook al het verkeer bedoeld voor het internet. Om dit op te lossen moet op de via VPN verbonden pc’s de routering aangepast worden.

    Open een DOS-prompt en geef als eerste commando ipconfig. Noteer het IP-adres van de standaard gateway van de Ethernet én de VPN-verbinding. Verwijder dan met het commando ‘route delete 0.0.0.0’ alle bestaande routering. Voeg daarna een route toe voor al het verkeer, naar de eigen router. Dit gaat via ‘route add 0.0.0.0 MASK 0.0.0.0 192.168.2.1’ waarbij het laatste IP-adres het IP is van de gateway van de Ethernet-verbinding (dat kan dus bij jou anders zijn). Neem tot slot nog een route op voor het verkeer op het VPN-netwerk, met ‘route add 192.168.1.0 MASK 255.255.255.0 192.168.1.153’ waarbij dit laatste adres de default gateway is zoals u die hebt genoteerd van de VPN-verbinding.

    groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.