Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee PC's, en nu?

Anoniem
Sonny01
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met de volgende vraag :
  Ik heb een nieuwe PC aangeschaft en omdat de oude pc door mijn ouders gebruikt zal gaan worden, hebben we dus twee pc’s in huis :roll: . Nu vroeg ik mij af hoe ik beide PC’s van een internetverbinding kan voorzien. Ik heb een adsl internetverbinding maar wil dus eveneens op de tweede computer (die op een andere kamer wordt geplaatst) gebruik kunnen maken van het internet.

  Welke stappen moet ik nu ondernemen om met beide PC’s op internet te kunnen? Daarnaast wil ik graag vanaf de ene pc bestanden op de andere pc kunnen bewerken en bestanden kunnen uitwisselen tussen beide pc’s. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen? Ik heb er wel het een en ander over gelezen, maar begrijp er nog erg weinig van :-? …..Daarom mijn vraag of iemand het eenvoudig kan uitleggen…

  Zijn er overigens naast een internetdeling en uitwisseling van bestanden nog andere mogelijkheden die ik met beide pc's heb?

  Alvast bedankt voor de uitleg!
  Sonny
 • Ik denk dat de makkelijkste manier een router is met een ingebouwd modem evt. draadloos.

  Je hebt dan geen gehassel met delen van internetverbinding en zo waardoor er geen pc aan hoeft te blijven voor internet.

  Bestanden delen e.d. werkt erg makkelijk als je b.v. XP hebt. Wizard thuisnetwerk voorziet hierin uitstekend.
 • hm, ik koop dus een router….en dan :-? Spreekt de installatie voor zich? Hoe zit dit precies

  Wizard thuisnetwerk? Hoe kom ik daar aan?
 • bij wat je koopt zit een gebruiksaanwijzing, da's handig dus,
  en de wizard vind je bij mijn netwerklocaties.
 • Ok, alleen ik neem aan dat er ook nog kabels naar de tweede pc getrokken moeten worden, dit zit niet bij de router toch?

  Ik begrijp niet echt hoe ik dit moet zien :-? Ik heb een router (een kastje toch?), en door die te plaatsen heb ik op de andere pc ook internet?
 • Lees dit eens van voren naar achteren door. Dan heb je hopelijk een idee van het hoe en wat. Tevens een handleiding:

  http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • Bedankt voor de link!
  Wat ik mij overigens nog afvroeg: Gaat zo'n netwerkje (2 Pc's) niet ten koste van de snelheid en kwaliteit van de internetverbinding?

  Ik heb nu namelijk geen problemen en alles verloopt vloeiend. Maar blijft dit wel zo na installatie van zo'n netwerkje?
 • Als je alles goed installeert, wat met een router trouwens zeer makkelijk is, zul je daar geeen problemen mee krijgen. Tenzij 1 van de pc's als een gek gaat downloaden…dan zal de ander een tragere verbinding krijgen. Maar voor normaal surfen merk je er bar weinig van.
 • Ok, bedankt. Maar het installeren van de (draadloze) router is dus ook wel vrij eenvoudig?
 • Dat hangt van de kwaliteit van de handleiding af :)

  Maar meestal werkt het direct als je de stekker in het stopcontact steekt. Je kunt dan direct op de adminpagina's van de router komen en de verbinding met het internet instellen (kabel of ADSL) Zorg wel dat je een beveiling instelt.

  Deze beveiling kan bijvoorbeeld een WEPkey zijn 128bit welke je instelt om de verbinding te coderen. De code moet je ook op je PC invoeren maar die vraagt er vanzelf om. er bestaan nog andere coderingsvormen (RSA.etc) maar daar heb ik geen ervaring mee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.