Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gamen en wireless lan

Anoniem
sdk
6 antwoorden
 • Ik wil netwerk aanleggen en wireless is aantrekkelijk ivm ontbreken kabels.
  Maar is 't voor online gamen (via adsl snelheid ong. 1600 up en 400 down) wel geschikt?

  Zo neen , waarom niet (ervaringen)?

  Zo ja, met welke hardware (adsl-modem, wireless router etc. merk/type) hebben jullie positieve ervaring?
 • in welke mate ben je hardcore gamer??? De echte gamer wil geen draadloos omdat er een vertraging optreed (dus hogere ping) ook moet je ff op letten dat als de host in de meterkast staat en een reciever op een 2e of 3e verdieping staat er heel wat packetloss kan optreden (is dus weer hogegere ping) de snelheid van je adsl heeft er weinig mee te maken. Maar speel je af en toe een potje x… dan kun je wel draadloos nemen.
  Geinstalleerd bij iemand: Sitecom ISDN Modem/Router+2x USB stick+1x laptop stick.
  Ervaringen: redelijk snel alles voor elkaar, wel beetje vervelend dat er software op komt van sitecom om het netwerk te vinden ook geeft de software altijd 100% aan terwijl dit niet zo is (windows geeft wel gewoon goed aan).
  Wil je een goede router, neem dan een draytek. Deze hebben veel instelmogelijkheden en hebben standaard dmz (voor je emule etc) en dial in vpn mogelijkheden (alleen account aanmaken en het werkt). In de nieuwste zit zelfd bandwith controll management zag ik.
 • wij hebben thuis ook draadloos . hier werkt het perfect..
  amper lag.

  [b:0d40caa65b]//–edit verder let ik er niet zo superveel op , ben niet zon hardcore gamer :P[/b:0d40caa65b]
 • Als je je druk maakt over een ping van 200 ms of 100 ms dan zul je draadloos nooit wat vinden, maar voor de normale mensen lijkt mij dit geen rol spelen.
  Een mp3-stream / internet-radio schijn je met een standaard (802.11b) draadloze verbinding makkelijk te kunnen doen. Een spel zou dus geen enkel probleem mogen zijn.

  Enige punt is dat alles nog lang niet zo makkelijk gaat als de producenten/winkels ons willen doen geloven.

  Overigens hoort dit onderwerp niet thuis in dit gedeelte van het forum.
 • [quote:2c44fab7ff="JaFO"]Als je je druk maakt over een ping van 200 ms of 100 ms dan zul je draadloos nooit wat vinden, maar voor de normale mensen lijkt mij dit geen rol spelen.
  Een mp3-stream / internet-radio schijn je met een standaard (802.11b) draadloze verbinding makkelijk te kunnen doen. Een spel zou dus geen enkel probleem mogen zijn.

  Enige punt is dat alles nog lang niet zo makkelijk gaat als de producenten/winkels ons willen doen geloven.

  Overigens hoort dit onderwerp niet thuis in dit gedeelte van het forum.[/quote:2c44fab7ff]
  mp3 stream is gebufferd :wink: zou je zelf via floppys ok je pc over kunne zetten met een buffer van 1.44 mb :P (dus steeds snel andere floppy erin) is natuurlijk onzinnig maar mp3 stream zegt echt niks over packetloss. (zeker omdat die dingen vaak de 192 kbits nog niet halen wat moet je dan met je 1600)
  De vraag ging trouwens over gamen OVER wireless. De ping is als het goed is niet 200… zou te gek worden dan ben je erger dan dial in. Het wordt eerder ipv 17 60 ofzo. (en dan merk je pas hoeveel dat scheelt).
  Draadloos netwerk is wel makkelijk te installen als je de handleiding maar goed leest…
 • Hardcore gamer? Dat is subjectief maar gemiddeld genomen wel denk ik.
  Elke dag wel 1 a 3 uur. ('s zomers niet).

  Over het plaatsen op verkeerde plek. Kan ik me voorstellen van moderator. Ik dacht op dit deel van het forum het juiste publiek te vinden voor dit onderwerp maar dit onderwerp is natuurlijk een "netwerkvraag".

  De reacties tot nu toe overziend denk ik aan een "hybride" (draadloos en draad) netwerk. Voor de game pc een kable en de rest draadloos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.