Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding niet zichtbaar in netwerkverbindingen

Anoniem
Jim van Zweeden
7 antwoorden
 • Hallo,

  Vanmiddag kwam mn pakketje binnen met daarin een Linksys WRT54G draadloze router en een WMP54G draadloos PCI netwerkkaartje. Dus ik ben vol goede moed begonnen, maar nu loop ik toch vast.

  het zit zo: ik heb de handleiding gevolgd, ook die van http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/draadloos_internet.php , en nadat ik de router heb ingesteld moet ik de kabelverbinding met de router uitschakelen. 'Als het goed is staat ook de draadloze verbinding bij netwerkverbindingen.' En dat is nou juist het probleem, want die staat er niet. Enig idee hoe dit kan?

  Ik heb weinig verstand van netwerken, :oops: dus graag duidelijke info! Dank!
 • 1. de wizzard nieuw netwerkverbinding eerst draaien. Dan zou het meoten werken.
  Zet anders ook alle netwerkgegevens eens hier neer…
 • Heb je de software van de pci kaart geinstalleerd? Vaak eerst software, dan pci kaart erin en dan via windows nieuwe hardware ontdekt software afinstalleren.

  Deinstalleer anders de pci software, haal de kaart eruit, start compu op, compu uit en dan bovenstaande volgorde aanhouden.
 • die kaart heb ik opnieuw geinstalleerd, maar geen verandering.
  Ook heb ik de wizard netwerkverbinding geprobeerd, maar ook hier moet hij een verbinding hebben, een draadloze, en die ziet ie gewoon niet. Welke netwerkgegevens bedoelt u?
 • de getallen die volgens het boekje ingesteld moeten worden.
  Zet ook de stappen neer die je met de wizzard gevolgd hebt, misschien heb is de verkeerde optie gekozen.
 • volgens het boekje hoefde ik geen getallen in te stellen, die waren al ingevuld namelijk. Dit waren overigens de volgende nummers:
  Local IP Address: 192.168.1.1
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  Starting IP adres: 192.168.1.[i:d26ae96158]100[/i:d26ae96158] Die 100 kan ik nog wel zelf veranderen
  Verder stonden er geen nummers.

  De stappen van de wizard voor een thuisnetwerk heb ik gevolgd. Dan kies ik dat ik zelf wil bepalen via welke verbindingen ik contact met het netwerk wil maken. Daarna moet ik volgens mij eigenlijk ook het draadloze netwerk kunnen kiezen. Maar ik kan alleen de volgende dingen kiezen: LAN-verbinding of Bluetooth netwerk. Die laatste is ondertussen van de computer af, dus dat kan niet en lijkt me ook niet de bedoeling. Dus kies ik LAN-verbinding. Dit werkt allemaal, ik kan iig verder klikken en dan zegt ie dat ik het ook moet uitvoeren op andere computers. Dus ik naar de andere computer, waar die PCI-kaart inzit. Daar kan ik dus wel een draadloze verbinding kiezen, maar ook een LAN-verbinding. Ik kies voor de draadloze verbinding en ook hier wordt de computer opgenomen in het netwerk. Het lijkt dus te werken, tenminste de wizard is geslaagd. Maar dat is ook alles, want nog steeds geen verbinding met de andere computer.
 • zet eens een schema van kabel of ASDL …. etc totaal hier neer.
  Ik krijg het idee dat we langs elkaar praten.
  Dus bijv
  kabel—-modem— XXX ………YYYY…… etc
  dus invullen wat X en y zijn en bij X en Y en eventueel nog meer aparaten alle gegevens zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.