Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 pc's --> zien elkaar maar vanaf 2 op 1 kijken gaat niet

Anoniem
ludere
12 antwoorden
 • Eerst meer info ovr de pc's:

  pc1:
  P4 2,4 ghz desktop met asus moederbord, p4p nogwat en 512mb ram.
  OS: windows xp service pack1. Sp2 installeren niet mogelijk omdat er ergens een conflict ontstaat waardoor het niet werkt. In een verse installatie hebben we weinig zin. Als het eventueel niet anders kan dan so be it.
  Firewall: Kerio pf 4
  Antivirus: norton systemworks 2005 (ben ik minder over te spreken maar goed. NOD32 zou evt een mogenlijkheid zijn)
  Netwerkkaart onboard,

  pc2:
  P3 1000mhz
  256mb ram
  laptop mobo van medion
  asus wireless pcmcia kaart
  OS: windows xp met service pack2
  Firewall: none
  antivirus: Nod32

  Netwerkapparatuur: Belkin wireless G 802.11g

  hoe zit het aangesloten:

  [code:1:443e6af45c]
  pc1 (ip: 192.168.2.2)
  |
  |
  |
  router (ip: 192.168.2.1) ——– Internet modem kabelfoon
  |
  |
  |
  pc2 (ip: 192.168.2.3)[/code:1:443e6af45c]

  Nou is het probleem dat ik via netwerklocaties –> zoeken naar computer's in werkgroepen kan ik de pc's beide vinden. Echter als ik van pc2 naar pc1 wil dan krijg ik een foutmelding dat ik mogelijk niet de juiste machtegingen heb. Heb alle instellingen na gelopen maar kan niks vinden wat fout staat ingesteld.

  Werkgroep naam is hetzelfde op beide pc's (logisch want van pc1 naar pc2 werkt wel en ze vinden elkaar ook)

  Spyware/virussen/rommel is er allemaal af gegooid.
 • standaard geef windows alleen lezen rechten bij de andere computer

  kijk eens hoe het staat bij delen

  anders als nog het vinkje zetten of weghalen
 • Heb het geprobeerd maar het helpt niet.

  Probleem is overigens dat er wel aangegeven word dat de pc er is maar dat je er niet op mag… :wink:
 • Je zou ook dit nog kunnen proberen:

  [i:744f24529e]Dit bericht geld voor alle mensen die een thuisnetwerk proberen op te zetten en problemen hebben met het delen van bestanden. De ene computer wel en de andere niet.
  Ik heb de oplossing.[/i:744f24529e]

  Je moet 2 stappen doen :

  1 : start/uitvoeren : regedit
  hkey local machine/system/currentcontrolset/control/lsa/

  zorg hier vervolgens dat de waarde van "restrictanonymous" op 0 staat.

  2 : vervolgens ga je naar jouw draadloze verbinding en deïnstalleer je het TCP-IP protocol (let op: ff geen internet dus). Vervolgens opnieuw opstarten en dan het protocol weer installeren.

  [i:744f24529e]Let er op dat je na elke handeling de computer opnieuw opstart en er goed op let dat de windows firewall uitstaat.[/i:744f24529e]

  Succes
 • Het is een bekend probleem. Ook in artikelen over het instellen van netwerken (zie CT van deze maand bijv) komt het probleem voor. Naast de juiste instellingen (delen, werkgroepnaam etc.) wordt als oorzaak van het probleem ook genoemd het 'verleden' van de computers, d.w.z. eerdere modem/internetverbindingen, die de nieuwe netwerkverbindingen in de weg zitten.

  Wat bij mij gewerkt heeft, nadat ik hetzelfde probleem had en niet kon fixen (had alle instellingen goed staan, firewall/virusscanners uitgeschakeld) was een verse installatie van Windows. Nogal drastisch, maar toen deed alles het wel in enen. Schijnbaar waren er toch blokkerende resten van vorige verbindingen die opgeruimd waren.
 • [quote:05b6b38a47="KeesA"](zie CT van deze maand bijv) [/quote:05b6b38a47]

  Computertotaal of computer en techniek? En die van Maart neem ik aan?
 • Ik heb exact hetzelfde probleem. En als ik op internet zoek, zijn er meerderen met dit probleem , maar een oplossing is er niet.
  Is het inmiddels opgelost?
  Ik heb juist een verse installatie gedaan (daarvoor werkte het wel) dus dat kan ook geen oplossing zijn…:cry:
 • [quote:a68ec8f401="ludere"]Ik heb exact hetzelfde probleem. En als ik op internet zoek, zijn er meerderen met dit probleem , maar een oplossing is er niet.
  Is het inmiddels opgelost?
  Ik heb juist een verse installatie gedaan (daarvoor werkte het wel) dus dat kan ook geen oplossing zijn…:cry:[/quote:a68ec8f401]

  Het is voor iemand anders en heb nog steeds niet de mogenlijkheid gehad om langs te gaan omdat of ik niet kan of hij geen tijd heeft. :(
 • Ik heb hier hetzelfde probleem en ook de oplossing van brandsrus heeft geen effect. Het ene moment zie ik de pc waar de gedeelde docs staan maar heb ik simpel weg "de machtigingen niet" vervolgens na een reboot ziet hij mij maar ik hem niet. We zitten in dezelfde werkgroep en hebben allebei de optie van brandsrus uitgevoerd, no effect. :cry:
 • Zoals hier al eerder gemeld los je dit probleem niet altijd op met alle instellingen nog eens nalopen of het netwerk nieuw installeren. Wat KAN helpen, maar ook geen garantie is, is inderdaad een nieuwe Windowsinstallatie en op de verse installatie als eerste je netwerk installeren.

  Nogal drastisch, maar op een bepaald moment kom je voor de keuze te staan: leven met een niet volledig netwerk OF de beuk erin.
  Het aardige (nou jah….) is dat de posts die op dit forum en op andere forums over dit onderwerp gaan, meestal doodlopen zonder oplossing. Blijkbaar leggen de posters het moede hoofd in de schoot. Zelden lees je HOE iemand dit probleem heeft getackeld.
 • Ik begrijp uit het verhaal tot de firewall op PC1 (nog) aanstaat? Heb je de problemen ook als de firewall uitstaat (dus alle firewalls uit)?
  Welke XP heb je? Op beide dezelfde en hebben deze dan home of prof?
 • zie hieronder

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.