Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gedoe met Speedtouch570 netwerk

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Vreemd gedoe.
  Ik heb een netwerkje met ST570 en PC via kabel en een draadloze laptop via zo'n insteekkaartje. Werkt altijd prima.
  Nu dacht ik, ach, ik zet de computer van de kinderen er ook even bij. Zo'n usb-kaart gekocht en hatsekidee: werkt niet!
  Hij ziet in netwerkverbindingen wel een (naamloos) netwerk met zo'n mooi blauw rondje (wat betekent dat eigenllijk) maar mijn eigen netwerk staat daaaronder met een rood kruisje erdoor?! Dat is toch raar, zo'n naamloos netwerk.
  Moet ik soms via mijn router macadressen invoeren of zo? Lijkt me allemaal wel erg ingewikkeld. Oh ja, Norton Vuurmuur uitschakelen helpt ook niet volgens mij…
  Heeft iemand een snelle tip??

  Menno
 • Misschien wat simpel van me gedacht, maar niet geschoten is altijd mis: heb je op de nieuw aan te sluiten computer de netwerksoftware wel gedraaid: Of in de met het kaartje meegeleverde software of via Windows je netwerkinstellingen invoeren: SSID (netwerknaam), eventueel je codering (WEP sleutel). Dan de funktie netwerken zoeken proberen.

  Op zich zou dit voldoende moeten zijn om het al draaiende netwerk te vinden. Gesteld dat in je router automatisch IP adressen worden toegekend (DHCP ingeschakeld).
 • Jazeker! Maakt helemaal niks uit. Uiteindelijk loopt het ook daar vast op het netwerk dat niet gevonden wordt…?!

  Menno
 • Hallo
  ik heb thuis ook via de speedtouch 570 een netwerk van 2 laptops met xp prof, 1 pc met xp prof en een pc met windows 98 lopen. Draait zonder problemen, heeft wel wat tijd gekost.
  het volgende moet je doen.

  Ga naar start, instellingen, netwerkverbindingen en klik op thuisnetwerk instellen. klik op verbroken verbindingen negeren. zorg dat je computer naam en werkgroep goed ingevuld is. (werkgroep bijv. op alle pc´s mshome).
  kies voor een netwerk met een hup/ toegangspunt waarbij alle pc´s los van elkaar toegang tot internet kunnen maken. negeer de waarschuwing.
  draai vervolgens op je nieuwe pc, uitvoeren, cmd en dan intypen ipconfig /all
  daarmee zie je je ip adres en mac adres (van je usb netwerkkaart). schrijf dit ipadres op
  dan ga je via je hoofd pc naar het menu van je modem door in de exporer balk 10.0.0.138 in te typen. waarschijnlijk heb je hier al eens een wachtwoord in getypt, anders moet je dit wel naderhand doen ter beveiliging. Als alles goed gaat kom je in het configuratiescherm van het modem uit. je moet dan op wirerles en daarna registration klikken. Hiermee gaan heel even de poorten van je modem open om een nieuwe adapter te registreren, als het goed is zie je dan new machine. vul hierin de naam van de pc in en klik op aply. daarna ga je naar dns, klik op new, vul hierin de naam van de pc en het ip adres in . daarna op apply en save all.
  je hebt hiermee je pc met het modem geconfigureerd.
  in je software van je usb adapter moet je excact de ssid , web toegangscode etc invullen. daarna even opnieuw opstarten en als het goed is zie je in de taakbalk het icoontje van de 2 computers. klik hierop met rechts,en daarna op beschikbare netwerken. daar moet je thuisnetwerk op kunnen zien. ook moet je nog in het menu van netwerk bij algemeen nog klikken op tcp/ip protocol zorgen dat alles goed is ingevuld volgens de gegevens in je andere pc.
  Een belangrijk gegeven is ook je firewall. zet deze uit voordat je aan alles begint. naderhand kun je het weer aanzetten. Ik gebruik zone alarm inernet securety waar je de andere pc´s als trusted kunt opgeven en het modem ook. Windows firewall gebruik ik niet , dat is troep.

  veel succes ermee.

  oh ja je kunt ook de mappen op de diverse pc´s delen, voor bestanden met elkaar te delen. inof hierover is in diverse toppings hier te vinden
  groetjes
  Jeepee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.