Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

net werk werkt niet

Anoniem
Harry van de Wiel
4 antwoorden
 • Twee PC's met allebei Windows 2000: dan moet een netwerkje toch niet al te moeilijk zijn?

  SMC Barricade 7004VBR gekocht en aangesloten, maar werken ho maar. PC's hebben allebei dezelfde groepsnaam en een individuele unieke eigen naam. De een heeft 192.168.2.100 als IP-adres, de ander 192.168.2.101

  De groepsnaam zien ze beide wel, maar wil ik verder, dan is telkens de lijst met servers voor deze PC even niet beschikbaar.

  Wie lost dit simpele probleem even op?

  En o ja: bij de Router werd ZoneAlarm Pro als firewall meegeleverd, en hoewel (of: omdat?) ik de gratis versie van ZoneAlarm al heel lang gebruik, kreeg ik deze professionele versie niet geïnstalleerd. Het installatieprogramma houdt er gewoon halverwege telkens mee op!

  Wie helpt me uit de brand?
 • Heb je Chello als provider? Even MAC adres van de netwerkkaart die je van chello hebt gekregen clonen.
 • Windows 2000 en een netwerk, dat is best wel wat moeilijker dan Windows 98 of XP (volgens mij dan). Allereerst kan de firewall dwarsliggen. Onlangs ook zelf ondervonden … Verder moet je in Windows 2000 gebruikersnamen gebruiken die bekend zijn op beide computers, anders krijg je iets met IPC$ te zien. Je hebt het daar niet over, dus kennelijk is dat niet het probleem. Noem overigens wel de volledige foutmelding. Nu is het voor mij toch onnodig giswerk.

  Oh ja, ik denk niet dat chello er iets mee te maken heeft. Een thuisnetwerk is iha intern. Verder vermoed ik dat internet misschien al werkt :roll:. Is dat ook zo?
 • heb je in zonealarm wel je interne ip-adressen in de "trusted" zone gezet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.