Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet is weg

Anoniem
Chris Kruidenier
11 antwoorden
 • Ik heb mijn computer die in de kamer staat verbonden (ADSL) met het internet,rechtstreeks dwz. kabeltje in de netwerkaansluiting van het moederbord naar een ADSL modem en dan via een splitter aan de telefoonkabel.
  Dat werkte heel goed.
  Nu wil ik een draadloos netwerk met de computer boven maken,dus heb ik in alletwee computers een draadloze netwerkkaart van trust gezet.
  Volgens apparaatbeheer werkt alle hardware correct.
  Helaas vind ik boven een onbekend draadloos netwerk,waarschijnlijk van buren,waardoor ik de netwerkinstellingen niet kan wijzigen (IP adres enzo)
  Maar erger is dat ik nu in de kamer helemaal geen verbinding met iets heb. Geen (onbekend) draadloos netwerk maar ook geen ADSL meer.
  Wat gaat er fout??? :evil:
 • aansluiten zoals het hoort. Telefoonlijn splitten waar ie het huis binnenkomt. Dat ie vroeger heeft gewerkt, is meer geluk hebben.

  Ik heb eerder wel eens rare constructies gezien die het deden, totdat er een grote wijziging plaatsvondt zoals een WAP.
  De beste oplossing is toch aansluiten volgens het boekje.
  Succes in elk geval
 • Ik ben weer online door het gebruiken van een herstelpunt.
  Ik ben nog vrij nieuw met XP maar er kwam iets met dat de naam van het netwerk teruggezet werd naar mshome , ik wilde een thuisnetwerk "thuis" noemen. Dus misschien werkte het darom niet meer
 • [quote:35fbf783ab="Reijer Hollander"]Ik ben weer online door het gebruiken van een herstelpunt.
  Ik ben nog vrij nieuw met XP maar er kwam iets met dat de naam van het netwerk teruggezet werd naar mshome , ik wilde een thuisnetwerk "thuis" noemen. Dus misschien werkte het darom niet meer[/quote:35fbf783ab]

  Maakt volgens mij niet uit want mijn thuisnetwerk heet ook anders dan MSHOME! Maar dan moeten alle computers in dezelfde werkgroep zitten en dat was misschien in jouw geval niet zo!
 • Ik ben er ondertussen achtergekomen dat internet uitvalt als ik bij eigenscappen van het netwerk/geavanceerd aangeef dat de computer andere computers via hem van het internet gebruik wil laten maken.
  Laat dat nou net wezen waarom ik dit "netwerk" wil hebben :wink:
 • [quote:681526ce3d="Reijer Hollander"]Ik ben er ondertussen achtergekomen dat internet uitvalt als ik bij eigenscappen van het netwerk/geavanceerd aangeef dat de computer andere computers via hem van het internet gebruik wil laten maken.
  Laat dat nou net wezen waarom ik dit "netwerk" wil hebben :wink:[/quote:681526ce3d]

  Ja, Windows XP blijft zoeken en zoeken, en dan vind je nog eens wat, klopt! De juiste configuratie is het halve werk!
 • Eind van de week puzzel ik wel even verder,kan toch niet zo moeilijk zijn
 • [quote:09e19aefde]
  Ik ben er ondertussen achtergekomen dat internet uitvalt als ik bij eigenscappen van het netwerk/geavanceerd aangeef dat de computer andere computers via hem van het internet gebruik wil laten maken.
  Laat dat nou net wezen waarom ik dit "netwerk" wil hebben
  [/quote:09e19aefde]

  Dit is dus niet zo!
  Je hebt geen verbinding met internet van de ene computer via de andere, maar elke computer op zich heeft via je wireless router verbinding met internet.
  Je moet dat vinkje dus weghalen!

  Succes, Chris
 • [quote:4cc7238d20]Chris Kruidenier schreef: Dit is dus niet zo!
  Je hebt geen verbinding met internet van de ene computer via de andere, maar elke computer op zich heeft via je wireless router verbinding met internet. [/quote:4cc7238d20]
  Dat geloof ik niet Chris, Reijer zegt dat hij met de ene pc rechtstreeks via een modem aan de lijn hangt en dat hij middels twee wireless kaartjes de andere toegang tot internet wil geven.

  Eerst maar eens het draadloze netwerk in orde maken via "Configuratiescherm/Draadloos netwerk" zodat beide computers verbinding met elkaar hebben Als een ander netwerk in de weg zit kun je meestal wel kiezen voor een ander kanaal (zie de gebruiksaanwijzing van de Wireless kaartjes). Als dat naar tevredenheid werkt komt de rest aan bod, de andere computer het internet op helpen.

  Dat moet lukken met de Wizard Netwerk instellen (Configuratiescherm) en dan de stappen volgen voor "Een Internet-verbinding delen" (moet op beide pc's worden uitgevoerd).

  Jim
 • Helemaal gelijk Jim, sorry.

  Afgezien daarvan lijkt het mij gemakkelijker om een wireless router aan te schaffen en de hele boel in de meterkast te monteren, dus minder loshangende kastjes en snoeren bij de computer in de kamer. Het grote voordeel daarvan is, dat de computer in de kamer niet aan hoevt te staan om met de computer boven te kunnen internetten.

  Chris
 • Dat andere kanaal ga ik opzoeken (en opschrijven waar dat kanaal van mijn buren zit , kan ik altijd nog terug :) )
  Voordeel van dat internet via beneden gaat is dat ik de kinderen boven dus kan afkoppelen als ik vind dat ze lang genoeg geinternet hebben.
  Een draadloze router kopen kan later nog wel eens , dat is tenslotte weer een investering,tenzij de KPN mijn modem (speedtouch ofzo via hun gekocht) wil ruilen voor zo'n router.
  Bedankt voor de tips zover.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.