Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

3e pc doet het niet...

Anoniem
dvdgiessen
10 antwoorden
 • Ik heb thuis 3 pc's. Sinskort heb ik ook een netwerkje,
  maar dat wil nog niet helemaal werken. Het probleem lijkt simpel.
  Pc 1 (192.168.0.1) heeft internet. Nu willen pc 2 (192.168.0.2) en pc 3 (192.168.0.3) prima contact maken, maar pc 1 wil geen contact maken. :( Af en toe maakt hij (0,1 sec) verbinding (getest met oneindige ping),
  maar dan is er nog steeds een verlies van 97%. Ook op de switch word aangegeven dat de pc aanstaat, terwijl deze uitgeschakeld is. Het wisselen van poort op de switch maakt niets uit. De instellingen zijn precies hetzelfde. Ligt dit aan de kabels (cat5) of aan de netwerkkaart (onboard)? Het systeem op pc1 is XP Home, op pc2 XPHome, Win98 en Win98SE en op pc3 Win98. Op alle pc's zijn alle ServicePack's geinstalleerd.
  Alvast bedankt.
 • Wanneer computers in 1 richting contact maken, dan lijkt me het netwerk in principe, in 2 richtingen in orde. Dus allerlei hardware aanpassingen maken, lijkt me dan onzin. Op zich heb ik geen absolute zekerheid over de kwaliteit van de netwerkkabels en natuurlijk kan er nog wat meer aan de hand zijn.
  Nu geef je aan: PC1 WXPHome, PC2 WXPHome, W98, W98SE en PC3 W98. Nu ben ik benieuwd wat je echt gebruikt. Ik vermoed WXP Home op PC1 en PC2 … Je hebt op PC1 en PC2 de netwerk wizard volledig uitgevoerd? De werkgroepnaam gelijk gezet?
  Heb je nog een firewall aanstaan de bestandsdeling of ander netwerkgebruik blokkeert? Dat kan dus de eigen Windows XP firewall zijn … Op PC3 met Windows 98 zou het netwerk uiteindelijk ook moeten werken maar omdat PC3 geen W98SE gebruikt, kan dat nog wat extra werk opleveren.
  Ik neem aan dat je op PC1 een switch hebt aangesloten en dat PC1 ook als DHCP server fungeert, dwz de IP adressen toewijst aan de overige computers? Zo ja, nog meer bewijs dat het netwerk op zich okay is. Zo nee, je hebt jezelf een test optie ontnomen. Hoe heb je PC3 precies ingesteld?
 • [quote:f1c9d66935="Hans.Vosman"]Hoe heb je PC3 precies ingesteld?[/quote:f1c9d66935]

  Alle pc's hebben een vast IP. Ook staat overal de werkgroep op GIESSEN
  Op pc 2 wordt vooral Win98 gebruikt, maar geen van alle doet het.
  Ook de wizard van XP help niet. Pc 2 en 3 hebben perfect contact, maar pc 1 niet. En wegens de problemen op de switch (lampje pc1 brand als deze uitstaat), zat ik de denken aan een slechte netwerkkaart. Pc1 maakt volledig niet contact met het netwerk. (op soms 1 ping na…) De instellingen heb ik wel 50 keer nagekeken. Dus wat het moet zijn??? Hardware?????
 • Okay, ik heb de tekst herlezen, ik had niet begrepen dat PC1 kennelijk geen 2-richtings contact tot zelfs geen contact heeft met de andere computers. Zorg eerst voor goed werkende kabels en netwerkkaarten. Vanwege de toevallige ping zou ik eerst eens de kabels gaan testen, vervangen.
 • Kabel???
  gebruik eens een losse UTP kabel die aan je andere machines zit, op die manier kun je uitsluiten dat je NIC niet werkt Branden alle lampjes??

  Kun je een NIC van een andere machine in PC 1 bouwen en werkt t geheel dan wel?

  Wat staat er opPC1 bij apparaatbeheer? Is je NIC goed??
  Al gedacht aan subnetmask en DNS??
 • [quote:176a7e9f81]Al gedacht aan subnetmask en DNS??[/quote:176a7e9f81]
  Ja
 • Ik ga nu de netwerkkaart eens vervangen, ik vertrouw die niet.
 • [quote:c29cd0883e="dvdgiessen"]Ik ga nu de netwerkkaart eens vervangen, ik vertrouw die niet.[/quote:c29cd0883e]

  Het netwerk begint al te werken…
 • Als je Netwerk wizard draait op XP moet je kiezen voor diskette maken. Die kan je runnen op Win98.
 • [quote:ece733b8f4="Mehmet"]Als je Netwerk wizard draait op XP moet je kiezen voor diskette maken. Die kan je runnen op Win98.[/quote:ece733b8f4]

  Heb ik al geprobeerd, maar dat wil ook niet werken.
  Trouwens, ik ben al wat verder.
  In de werkgroep laat hij de pc al zien meer niet.
  Als je er op dubbelklikt, zegt ie:
  Netwerkpad niet gevonden. :(
  Er zijn wel bronnen gedeelt.
  Wat het is??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.