Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless router, welke?

Anoniem
Peter Vooges
12 antwoorden
 • Forumgenoten, graag jullie advies op het volgende.
  Ik wil voor thuis een wireless router kopen.
  heb nu een desktop aangesloten op kabelinternet (casema).

  Daarnaast heb ik een laptop van de zaak waarmee ik ook via de kabel wil internetten.
  Daarnaast speel ik wel eens met 3 collega's (eveneens op laptop) games tegen elkaar (Unreal, NFSU2, AoE). Dit zou ik eveneens eventueel over die router laten lopen.
  Welke modem is geschikt hiervoor?
 • Allereerst: wil je een router met het casema (COM21 of motorola?) modem, of wil je een router met ingebouwd modem?
 • Neem de U.S Robotics die werkt zeer goed heeft vele beveiligingsmogelijkheden is op een makkelijke manier te configureren. Je kan nu ook nog een update doen zodat hij 125 MBps door kan sturen ipv de normale 54MBps.
  Hij ondersteunt maximaal 64 draadloze gebruikers tegelijk, en daarnaast nog 4 bedrade gebruikers, de router (acces point) kan je aansluiten op je modem. Het bereik is zeer sterk want ik zit op mijn zoldertje 2 verdiepingen lager staat de router en die moet door beton heen zenden en ik heb hier 89% bereik

  Veel succes nog
 • [quote:7afd330ab1="cyberwouter"]Allereerst: wil je een router met het casema (COM21 of motorola?) modem, of wil je een router met ingebouwd modem?[/quote:7afd330ab1]Ik wil een gewone router, dus niet met ingebouwde accespoint.
  ik hou gewoon de casema modem.
 • [quote:73a6b7bd24="handbalroels"]Neem de U.S Robotics die werkt zeer goed heeft vele beveiligingsmogelijkheden is op een makkelijke manier te configureren. Je kan nu ook nog een update doen zodat hij 125 MBps door kan sturen ipv de normale 54MBps.
  Hij ondersteunt maximaal 64 draadloze gebruikers tegelijk, en daarnaast nog 4 bedrade gebruikers, de router (acces point) kan je aansluiten op je modem. Het bereik is zeer sterk want ik zit op mijn zoldertje 2 verdiepingen lager staat de router en die moet door beton heen zenden en ik heb hier 89% bereik

  Veel succes nog[/quote:73a6b7bd24]Game je er ook mee?
  Belangrijk is dat hij niet te hoge ping heeft…
  Welk type heb je dan?
 • [quote:c66f4d84b4="arjant2"][quote:c66f4d84b4="cyberwouter"]Allereerst: wil je een router met het casema (COM21 of motorola?) modem, of wil je een router met ingebouwd modem?[/quote:c66f4d84b4]Ik wil een gewone router, dus niet met ingebouwde accespoint.
  ik hou gewoon de casema modem.[/quote:c66f4d84b4]
  Aan een wireless router zonder accespoint is niet veel wireless meer… De accespoint zorgt er namelijk voor dat de wireless functionaliteit erbij zit.

  Dus, om het even op een rijtje te zetten, jij wilt hebben:

  - een draadloze router, zonder ingebouwd modem, met ondersteuning voor Casema kabelinternet.

  Heb je een COM21 of Motorola modem?
 • ohw oke, nou ja ik bedoel in ieder geval dat ik wel de modem van caseme gewoon behoud….
  ik heb een motorola modem
 • Ok, dan heb je een wifi router met ondersteuning voor L2TP nodig. Zelf heb ik een WRT54G van Linksys, welke met een vergelijkbare config (Casema, motorola, 4 pc's op de LAN, 3 pc's op de WLAN) super werkt :) . Overigens heb ik er wel een een gemoddefirmware opstaan; een van Sveasoft welke wat extra functies en stabiliteit geeft.

  De WRT54G is niet duur, en werkt goed :) Aanrader wat mij betreft.
 • oke andere vraag dan nog even.
  hoe zorg ik er nu voor dat de buurman niet op mijn wireless router aanmeld en via mij op internet gaat?
 • Als de router geinstalleerd is ga je je via de beveiliging afschermen van de buitenwereld. De meeste routers hebben 2 beveiligingssystemen waaruit je moet kiezen:

  WEP beveiliging: je voert een zelfgekozen 10 of 26 cijfers tellende sleutel in je router in EN in de aangesloten compus. In je kontakt tussen compus en router vindt dan kontinu versleuteling van gegevens plaats. WEP is afluisterbaar/inbreekbaar, maar een ander moet daar wel veel moeite voor doen. Je kunt dit nog erg bemoeilijken door in je router NAAST WEP in te voeren dat ALLEEN de computers met hun unieke MAC adres (staat wel in de handleiding) gebruik mogen maken van het netwerk. MAC adres is soort IPadres dat per compu verschilt en door de router wordt toegewezen.

  WPA beveiliging: dit is veiliger, maar bij het instellen gaat er nogal eens wat mis met de connecties tussen router en compus. Instellen gaat niet vanzelf. Levert regelmatig vragen op op forums, vanwege uitvallende verbindingen.
  De meeste routers ondersteunen tegenwoordig wel WPA.
 • Zie voor beveiliging en beheren de volgende artikelen:

  - Veilig draadloos in 5 stappen

  - Netwerk beheren met SNMP

  Beide artikelen zijn uit de Computer!Totaal van April 2005 nummer 4.
  Tenzij je een abonnement hebt een aanrader om te kopen.
 • hmm handige tip, alleen moet ik naar de winkel, niemand die me zo kan helpen?
  dat WEP encryptie heb ik wel aan, alelen hoe voorkom ik nu dat iemand anders connect op mijn netwerk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.