Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Exchange agenda ook op 't werk?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Dames en heren,

  De situatie is als volgt: thuis exchange 2003 met eigen agenda's. Op het werk outlook met agenda ook via exchange 2003. Hoe kan ik de afspraken in mijn thuis agenda ook in mijn agenda op het werk krijgen zonder deze handmatig in te tikken?
  Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid dat elke afspraak per mail verstuurd wordt en automatisch in de agenda van het werk ontvangen wordt??
 • synchroniseren met een tussenappraat zoals een notebook of pda.

  Het is ook moeglijk over Internet dacht ik, maar daar moet je bij systeembeheer zijn, hangt af hoe ze de boel hebben opgezet en of het geen gaten in de security vh bedrijf veroorzaakt. Als die niet willen dan het bovenstaande.
 • Zal eens gaan informeren bij systeembeheer. Zal wel niet, want ik kon tot nog toe via OWA m'n exchange server benaderen, maar sinds kort niet meer. Automatisering zegt dat er geen wijzigingen zijn geweest, maar alleen via m'n werk kan ik er niet meer bij, elders wel. Lijkt me dat er dan toch iets geblokkeerd wordt, maar wat …???

  Ik zie wel de interface (de knoppen e.d. - de schermopbouw), maar de melding blijft dat de data geladen wordt. Deze wordt dus geblokkeerd.

  In ieder geval is een PDA een mogelijkheid. Ik heb zo'n ding ook in m'n bezit, dus zal een extra kabeltje aan gaan schaffen voor de USB poort. Jammer genoeg kent m'n laptop op het werk geen infrarood :-(

  In ieder geval bedankt!
 • Als je een account bij Yahoo neemt, kan je Outlook daarmee syncen en dat dan ook op je werk weer doen.
 • Je kan als je een afspraak maakt in je Outlook-agenda thuis, ook andere personen uitnodigen. Je stuurt dan een mailtje naar die andere persoon (je mailadres op het werk dus) en deze heeft dan de mogelijkheid om de uitnodiging te accepteren. Op dat moment wordt de afspraak ook in diens agenda te staan. Zo kun je er dus ook voor zorgen dat afspraken over en weer in de agenda komen te staan.
 • Tjonge, wat een creatieve oplossingen allemaal :D
  Het gaat inderdaad om een aantal afspraken waardoor de afdelingssecretaresse kan zien of ik wel of niet beschikbaar ben. Ik denk dat ik de oplossing van Leo eens ga proberen. Denk dat die het makkelijkst is in de huidige situatie. Allemaal erg bedankt!
 • Ik betwijfel of dat gaat werken, beide maildomeinen moeten dan volgens mij wel trusted aan elkaar zijn, en of jouw systeembeheerder het zakelijk domein willen koppelen aan een prive-domein????
 • Ik ga wel eens even wat testen. Wordt vervolgd … :wink:
 • [quote:e4effc9c6e="Venzent"]Ik betwijfel of dat gaat werken, beide maildomeinen moeten dan volgens mij wel trusted aan elkaar zijn, en of jouw systeembeheerder het zakelijk domein willen koppelen aan een prive-domein????[/quote:e4effc9c6e]
  Er hoeft niets gekoppeld te worden. Als je iemand uitnodigt voor een afspraak in je Outlook-agenda, doe je niets anders als een mailtje sturen naar die persoon. De ontvanger heeft in zijn Outlook dan de mogelijkheid om de uitnodiging te accepteren, of te weigeren. Als deze geaccepteerd wordt, wordt de afspraak automatisch in de agenda van de ontvanger geplaatst en gaat er weer een mailtje terug dat de afspraak geaccepteerd is.

  Het enige wat je dus moet kunnen is heen en weer een mailtje sturen. Ik neem aan dat dat geen probleem is.
 • Ik merkte laatst dat middels hotmail je, je agenda online kan delen
  je kan het zelf publiceren en delen met anderen volgens mij kan je zelf je outlook syc. met je hotmail account

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.