Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen toegang meer tot Speedtouch 580

Anoniem
superjohn
8 antwoorden
 • Mijn draadloze verbinding (speedtouch 580 met USB client) werkte tot voor kort prima. Sinds een paar dagen echter, als ik de PC uitzet en later weer aanzet, dan werkt internet niet meer. De draadloze verbinding zelf is verder prima, maar als ik in de browser naar een internetpagina ga, dan krijg ik de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.

  Als ik vervolgens de router wil benaderen via 10.0.0.138 dan krijg ik de melding "connection refused". Als ik de speedtouch terugzet naar fabrieksinstellingen en weer installeer, dan werkt alles prima, totdat ik de PC weer uitzet.

  Bij het configureren van de Speedtouch zet ik een username en password, ik zet WPA beveiliging aan, een MAC address lijst met het IP adres van mijn PC en ik stel in dat alleen clients met de juiste SSID toegelaten worden.

  Iemand een idee waarom dit gebeurt?
 • Probeer eens na het resetten van de Router, je gebruikersnaam en wachtwoord te veranderen.
  Probeer ook eens het IP van de Router te veranderen van 10.0.0.138 naar bijv: 10.0.0.150

  Als het goed werkt kan je ook proberen om de transmissie te coderen door middel van een sleutel in te voeren.
 • Heb vaker vandeze problemen gehoord i.v.m. de WPA beveiliging. Na overschakelen op WEP 128 bits wil het meestal wel. Waar dat aan ligt is mij nooit duidelijk geworden.

  Als al je instellingen OK zijn, kun je opties gaan afwerken.
 • [quote:f08c472d3d="KeesA"]Heb vaker vandeze problemen gehoord i.v.m. de WPA beveiliging. Na overschakelen op WEP 128 bits wil het meestal wel. Waar dat aan ligt is mij nooit duidelijk geworden.

  Als al je instellingen OK zijn, kun je opties gaan afwerken.[/quote:f08c472d3d]

  Dus WEP instellen zou beter zijn? Is WEP niet onveiliger dan WPA?
 • OF WEP je probleem verhelpt weet ik niet. Zeg alleen dat ik meermaals vernomen heb, en zelf thuis ervaren heb, dat met WEP de uitval van verbinding met het net verminderd wordt.

  WEP 128 is inderdaad wat onveiliger dan WPA, maar wie wil afluisteren moet heel veel tijd op jouw verbinding gericht staan en uitermate zijn best doen om er door te geraken.

  Je kunt het even proberen. Is een kwestie van even instellen, zien hoe het loopt. Als je problemen blijven zet je het zaakje terug op WPA en moet je de oplossing elders zoeken. Omdat na reset van de router het zaakje wel werkt vermoed ik geen hardwareproblemen, maar zit het in de gegevensoverdracht van PC naar router. De beveiligingsinstellingen spelen daar een cruciale rol in. Zeker weet je dat als je even helemaal zonder beveiliging werkt, je PC een paar keer uit en aanzet. Als het dan geen problemen geeft WEET je dat de beveiliging de cruciale faktor is. Je kunt, als ie zonder beveiliging wel goed werkt, eerst WEP 128 proberen en dan WPA proberen. Daar waar het systeem niet meer verbindt zit dan het probleem.
 • OK, dat zal ik vanavond eens proberen. Bedankt!
 • Beveiliging terug gezet naar WEP en dan werkt het inderdaad weer, ook na het herstarten van de PC.
 • Dat is mooi! Ik weet niet waarom de WPA beveiliging vaker toestanden geeft. Ik denk liever in haalbare oplossingen. Er zijn dus nu 2 mogelijkheden om de beveiliging op te voeren, als je dat zou willen:

  1. Je kunt, net als met WPA de MAC adressen van jouw PC's invoeren zodat alleen die nummers je netwerk opkunnen
  2. Je kunt alsnog de zaak opvoeren naar WPA.

  Optie 1 (als je dat al niet gedaan hebt) is de minst storingsgevoelinge en in combinatie met een WEP 128 sleutel eigenlijk niet te kraken, behalve voor de professional. Maar daar beveilig je je toch niet tegen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.