Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Dns Server

Anoniem
HermanH
3 antwoorden
 • Wat is een DNS Server, ik heb op mijn router de dns poort geforward naar mijn server. Hoe moet ik daar dan een Dns server instellen. Als ik bij Manage Your Roles DNS selecteer, kan ik een dns server toevoegen. Daar staat dan:
  The windows dns server is running on:
  This computer
  the following computer:
  (invulvakje)

  Welke moet ik dan selecteren, this computer toch? Als ik dat doe, staat er:

  The server is unavailable. Would you like to add it anyway?
 • Een DNS-server vertaalt IP-adressen naar namen en andersom. Zo heet de eerste DNS-server van HCCnet resolve1.hccnet.nl en heeft als IP-adres 62.251.0.6.
  Een eigen DNS-server draaien is alleen handig als je binnen je eigen netwerk ook een DHCP-server hebt draaien. Deze DHCP-server geeft IP-adressen aan de computers in je netwerk die er nog geen hebben. Om te internetten moeten echter alle namen (zoals www.google.nl) eerst vertaald worden naar IP-adressen. Als je geen DNS-server hebt ingesteld op iedere PC kan dat alleen als je DHCP-server ook als DNS-server dienst doet.

  Voor je interne netwerk kan je vaak een ADSL-router/modem gebruiken als DHCP/DNS-server. Die haalt zijn antwoorden voor DNS dan weer bij een andere DNS-server. Normaal is dat de DNS-server van je provider. Je kunt ook op iedere PC de DNS-server instellen van je provider. Dan hoef je geen DNS-server te hebben. Nadeel (soms ook voordeel :lol: ): een vreemde machine komt op je netwerk en kan mbv je DHCP-server wel op je interne netwerk, maar niet op internet.

  Ik hoop dat je met deze uitleg verder kan.
 • Ik gebruik mijn server om bestanden opslaan als archief om altijd via het netwerk alles kan bereiken. Ik gebruik het als webserver om een html site te hosten en als printserver. Soms speel ik een spelletje, is het nodig om speciaal daarvoor een dns server in te stellen. Als het goed is heb ik een dhcp server. Want alle computers krijgen automatisch ip-adressen om verbonden te zijn met het het draadloos internet. Als ik in mijn router kijk, zie ik dat ergens dns server staat met de volgende ip-adres: 62.58.50.5, 62.58.50.6. Wat betekent dit, dat mijn router eigenlijk al een dns server is? Dus hoef ik er niet mee te rotzooien op mijn server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.