Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

FTP-Server en Webserver

Anoniem
Leo S
18 antwoorden
 • Ik heb via IIS een FTP-server en een webserver. Nu heb ik poort 21 in mijn router geforward naar de ip van mijn server. Ik heb een aantal bestanden in de ftproot neergezet. Als ik via de browser ftp://externipadres doe, krijg ik een foutmelding dat ik geen toegang heb of dat de pagina fout is gespeld, terwijl het gewoon goed. Ook heb ik een html site in de wwwroot gezet, poort 80 naar de server geforwarded, en als ik dan via localhost open krijg ik de mededeling: You cannot view this page. Moet ik iets met rechten of zoo doen, dat begrijp ik met ftp. Maar met localhost hoor ik toch gewoon de pagina te kunnen bekijken. ik krijg gewoon.
 • Heb je anonymous access ook aanstaan? Probeer anders dit eens:

  ftp://user:pass@localhost/

  Het externe ip is vanaf je eigen pc nooit te benaderen.
 • ftp://user:pass@localhost doet het wel. Ik heb anonieme toegang uitgeschakeld, want ik wil gewoon in kunnen loggen vanaf school op mijn ftpserver. lokaal doet ie het wel dus. Maar als ik ftp://externip intyp
  doet hij het niet. Ik heb wel poort 21 geforward naar mijn server-ip. Hij zou het toch gewoon moeten doen. Ook met filezilla voer ik mijn extern ip in, mijn account gegevens, gewoon administrator en poort 21. Dan komt er te staan, waiting for welcome message en dat blijft gewoon zo staan.
 • Nogmaals, je kunt lokaal geen contact maken met je externe ip. Daar heb je dus localhost voor. Als je anonymous access uit hebt staan, kun je zonder user/pass geen contact maken via een browser.
 • [quote:cc83260d0e="gerben"]Nogmaals, je kunt lokaal geen contact maken met je externe ip. Daar heb je dus localhost voor. Als je anonymous access uit hebt staan, kun je zonder user/pass geen contact maken via een browser.[/quote:cc83260d0e]

  maar als ik lokaal doe, krijg ik zo'n inlogschermpje en log ik in. Dat zou toch ook via een browser moeten kunnen. Dat ik dan een inlogschermpje zie en inlog.
 • Je bedoelt een inlogschermpje bij een ftp client? Dat krijg je in een browser nooit te zien. Als je dat wel wilt, zou je eens naar een andere oplossing kunnen kijken: HFS. Dat is een webservertje, wat min of meer werkt als een ftp server. Je kunt daarmee wel via de browser inloggen.

  http://www.rejetto.com/sw/
 • Het programmatje werkt perfect, maar ik kan het niet benaderen via een andere computer. Als ik http://81.59.175.141:2308/, doet ie het niet. Ik heb wel poort 2308 geforwarded naar mijn serverip waar het programma op draait. Hoe kan dit nou. De ftp-server doet het niet, de webserver niet en deze ook al niet. Ligt er iets aan mijn router misschien.
 • nu is het zo dat als ik ftp://samkaya.nl doe, netjes een gebruiker en wachtwoord kan invoeren. Maar daarna geeft hij gewoon een foutmelding aan, dat ik geen permissies hebt. Wat een onzin. Want ik heb IIS manager bij mijn ftp site rechtermuisknop en daarna bij permissions alles op allow gedaan, bij elke user. Zelfs via administrator krijg ik geen permissie. Maar die administrator is gwoon voor server 2003. Of moet ik speciaal voor de ftp-server nieuwe gebruikers aanmaken?
 • HFS is default niet beveiligd. Dus als je geen contact krijgt, duidt dat op een probleem elders. Heb je ISS al eens helemaal uitgezet, en toen geprobeerd te verbinden? HFS draait default op poort 80 (http).
 • Ik heb serv-u geinstallerd
  daarna naar start uitvoeren daarna cmd gedaan dara ip van pc gevonden dat moet opgegeven worden als ze er naar vragen.
  Daarna nara mijn router gegaan en virtual poort in gestelt poort: 21 en ip van computer gebruikt overigens als u router telkens het ip anders maakt van iederen pc moet u dat telkens veranderen.
  daarna naar www.myip.nl daar staat IP Adres: en daar staat een numemr achter dat gekopieerde en in mijn browser gezet en dat ftp:// ervoor en dan vraagt hij je naam eneventuueel wachtwoordt en iedereen kan er op maar pas op geef dat nummer alleen aan vertrouwde personen want met dat nummer kunnen ze in u pc. toen kon ik het wel.
 • IIS 5.1 Alleen XP pro>>>FTP>>> om te controleren of je server werkt

  (het IP-adres van de lokale PC is 127.0.0.1) >> dus ftp://127.0.0.1

  Maar weet iemand hoe gebruikers aanmaakt plus wachtwoord in IIS Xp pro….want anoniem dat is niet echt een veilige manier….

  gr ron
 • Werkt neit moet doen wat ik zei.
 • Ik gebruik zelf ook servU 6.0 .

  maar ben toch wel benieuwd hoe je gebruikers aanmaakt plus wachtwoord in IIS Xp pro.
 • Ja ik eigelijk ook wel , ik weet wel hoe de hoofd gebruiker is maar die kan op een vage manier niet inloggen.
 • Via ftp://localhost kom ik er wel in, gewoon inloggen en alles is klaar, maar als ik via internet toegang wil op mijn ftp, lukt dat gewoon niet. Ik heb gewoon in de router poort 21 geforwarded naar de interne ip van mijn server thuis. Ik krijg de volgende foutmelding, die kun je zien op de plaatje http://members.lycos.nl/samkaya3/error.JPG

  Mijn webserver doet het nu wel, alleen ik moet telkens inloggen, ik wil gewoon, dat je zonder wachtwoord en gebruikersnaam de site kunt bekijken. Probeer maar is, . Ik weet dat ik iets met die rechten moet doen. Kan iemand mij hierbij helpen?
 • Dan maar een HTTP server werkt ook prima :wink:
  HFS 2.0 Geen installatie nodig (Virtual file system)
 • [quote:a1c33de144="samkaya"]Via ftp://localhost kom ik er wel in, gewoon inloggen en alles is klaar, maar als ik via internet toegang wil op mijn ftp, lukt dat gewoon niet. Ik heb gewoon in de router poort 21 geforwarded naar de interne ip van mijn server thuis. Ik krijg de volgende foutmelding, die kun je zien op de plaatje http://members.lycos.nl/samkaya3/error.JPG

  Mijn webserver doet het nu wel, alleen ik moet telkens inloggen, ik wil gewoon, dat je zonder wachtwoord en gebruikersnaam de site kunt bekijken. Probeer maar is, . Ik weet dat ik iets met die rechten moet doen. Kan iemand mij hierbij helpen?[/quote:a1c33de144]

  Aan het plaatje te zien gebruik je passive FTP om in te loggen. Dit vraagt aparte instellingen van je server, ik weet zo gauw niet waar je die in IIS kan maken, want ik gebruik zelf Serv-U.

  Wat voor FTP-client gebruik je? Je zal hierin moeten aangeven dat je niet in PASV-mode, maar in PORT-mode wil werken.
 • als ik via mijn client, filezilla, probeer in te loggen, dan lukt het niet. Ik weet niet waarom. Ik heb daarom gekeken bij IIS en heb in de help-functie gelezen dat het niet mogelijk is om van passive of active te veranderen. De port- methode zag ik niet staan. Ik heb Serv-U geinstalleerd. Ik heb alles ingesteld. Maar als ik op put domain online klik, gebeurt er gewoon niks. Terwijl ik wel degelijk alles goed heb staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.