Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bandbreedte netwerk i.c.m. Terminal Services

Anoniem
JBS
8 antwoorden
 • Hoe zit het met de bandbreedte die nodig is voor een netwerk dat gebruik maakt van 1 server en 40 thin clients i.c.m. Terminal Services? Het gaat dan vooral om het gebruik van Office 2003 dat op de server geinstalleerd is. Zijn mijn vermoedens juist dat een 10mbit netwerk gewoon volstaat?
 • Zal wel in de richting komen van een Citrix-server. Daar heb je minimaal (geloof ik) een 33k6 modem voor nodig
 • Wat ik zo begrepen heb links en rechts moet dat kunnen.

  Het aantal kleuren, het wisselen van schermen en applicaties kost bandbreedte. Maar bij normaal gebruik zou het werkbaar moeten zijn
  Lees dit ook eens :http://www.brianmadden.com/content/content.asp?ID=293
 • Je moet rekening houden met ongeveer 40 kbit/s per gebruiker als je een terminal server wil draaien.
 • [quote:bd3c5087ac="Leo S"]Je moet rekening houden met ongeveer 40 kbit/s per gebruiker als je een terminal server wil draaien.[/quote:bd3c5087ac]Aha, op zo'n antwoord hoopte ik :). Heb je toevallig ook een website waar dat te lezen is?
 • Nee, ik heb niet zo 1-2-3 een website voor je waar dit te lezen is. Ik werk bij een automatiseringsbedrijf en wij doen veel SBC (server based computing) projecten voor onze klanten. Wij houden bij het bouwen van het netwerk rekening met 40 kbit/s per gebruiker. Dit is voornamelijk belangrijk als je terminal services of Citrix via een VPN verbinding aan gaat bieden. Op die manier kun je bepalen welke bandbreedte je DSL-verbindingen moeten hebben.
 • Ah, een man met verstand van zaken dus :). Is het eigenlijk ook zo dat alleen het beeld over het netwerk gestuurd hoeft te worden? Dus eigenlijk geen data alleen het beeld dat de gebruiker ziet.
 • Bij terminal services wordt er inderdaad alleen beeld-, toetsenbord- en mauisinformatie verstuurd over het netwerk naar de gebruikers toe. Het is echter wel altijd aan te raden om een aparte terminal server te gebruiken. Er worden dus wel bestanden en dergelijke heen en weer gestuurd tussen je terminal server en je fileserver, mailserver en eventuele andere servers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.