Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zwak signaal netwerkkaart

Anoniem
julz67
3 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik heb m'n PC uitgerust met een ASUS WL-138G wireless netwerkkaart. Deze kaart heeft een vaste antenne welke nu uit de achterkant van de PC steekt. Mijn verbinding is echter bedroevend slecht. Het signaal schommelt tussen de matig tot zeer zwak en de verbinding schommelt tussen de 6 en 24 Mbps. Mijn laptop is ook wireless aangesloten op het netwerk (met ASUS WL-100G Cardbus PCMCIA) en hier is de signaalsterkte constant uitstekend en de verbinding constant 54 Mbps.
  Mijn router is een Draytek Vigor 2600G annex A.

  Conflicteerd m'n PC-kaart met iets of zijn deze PCI wireless kaarten gewoon slecht? Is een PCI kaart met een verplaatsbare antenne beter? Ligt het wellicht ergens anders aan (vb twee wireless apparaten op een router)?

  Bedankt,

  Gerrit
 • Uit het feit dat je wel steeds een -zij het matige- verbinding hebt, blijkt dat de kaart goed werkt. Meerdere wireless kaarten op 1 router is prima, doet niets af aan de signaalsterkte. Daar zijn routers voor!

  Opties om het signaal sterker te krijgen: uit de buurt van andere 'zenders' zoals DECT telefoons. Antenne anders richten en zorgen dat ie niet tegen andere onderdelen achteraan je compu komt. Kaart in andere PCI gleuf zetten, wellicht interferentie met videokaart o.i.d.

  Trouwens: waar staat je PC en waar je laptop t.o.v. de router. Afhankelijk van obstrukties, zoals vloeren met staal erin, kan het signaal aanmerkelijk zwakker worden dan 54Mbps. Ik ken mensen die een moord doen voor de door jou genoemde 24Mbps.
  Die snelheid vermindert overigens je internetsnelheid niet. Lagere doorvoersnelheden hebben eigenlijk alleen merkbaar effekt als je hele grote bestanden OVER/Binnen je netwerk verstuurt. Staar je niet blind op die maximale 54Mbps snelheid.

  Tja, en of Asus slechte netwerkkaarten levert? Zou het niet weten. Wel presteert het ene merk kaart of router stabieler en beter dan het andere. Dat is ook afhankelijk van de configuratie en de omstandigheden IN huis.
 • Soms wil de ontvangst wel eens verbeteren als je een ander kanaal instelt op je access point. Verder zit de antenne van de PC natuurlijk tussen de draden die achter uit je PC komen. Dit kan een grote storingsbron zijn. Misschien is het mogelijk om je antenne eraf te halen en door middel van een coax-kabeltje ergens anders neer te leggen (ik heb het zelf nog nooit geprobeerd).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.