Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vastlopen E-tech router i.c.m. eMule

Anoniem
ribruijn
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een Wireless E-Tech ADSL Router/Modem (type ADWL01). Mijn vraag betreft niet het Wireless gedeelte, maar het vastlopen van de router bij gebruik van eMule vanaf de PC welke met een cross-kabel is verbonden met het router (na enige uren). Router is dan niet meer te benaderen en de internet verbinding ligt stil. het enige wat dan helpt is de router aan- en uitzetten, en dan werkt alles weer (totdat ik eMule start, dan loopt alles na een tijdje weer vast…)

  ISP is Versatel (voorheen Zonnet). Besturingssysteem is Windows XP (SP2), router heeft de laatste firmware (3.46), DHCP is uitgeschakeld (PC heeft vast IP-adres, zowel router als PC zijn ingesteld in de 192.168.1.x range), aantal verbindingen in eMule heb ik naar beneden bijgesteld, de juiste poorten zijn geforward en ik heb in eMule zowel bij KAD als bij ED2K een high ID.
  Zet ik eMule uit dan blijft de router hartstikke stabiel, dus het probleem lijkt hem te zitten in het gebruik van eMule en de router.

  Heeft iemand tips/suggesties ?

  Bedankt!
 • Dit is inmiddels een bekend probleem. Emule zet vele sessies op en als dat er teveel worden, dan loopt het geheugen van de router vol. Dit resulteert in een crash. Duurdere routers zoals Drytek hebben meer geheugen en hebben daar minder last van. Doe maar eens [b:3835147554]netstat -a[/b:3835147554] in een dosbox terwijl je Emule draait, dan zie je alle sessies.

  Ik heb zelf ook een E-tech router gehad en ondervond dezelfde problemen. De router heb ik verkocht en vervangen voor een simpele switch en sinds dien geen enkel probleem meer gehad (ruim een jaar alweer) :P

  Moraal; Emule of E-tech de deur uit…… :-?
  Vervelend, maar waar!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.