Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Krijg één computer maar niet op het netwerk

Anoniem
RoyWilliam
13 antwoorden
  • Ik heb een irritant probleempje.

    Wij hebben hier een aantal computers, maar de laptop van me zus krijg ik maar niet op het netwerk. Alles loopt hier nog aan een draadje ;). Op elke computer zit XP overigens.

    Ik stel het gewoon allemaal in zoals normaal. Geef de computer een naam, voeg hem toe aan MSHOME (zoals iedere computer hier) en that's it!

    Hij is dan ingesteld… maar ik kan doen wat ik wil… in het netwerk zie ik hem maar niet verschijnen. Op de laptop zie ik de andere computers niet, en andersom ook niet.

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen,
    alvast bedankt!
  • Gebruik je een router? Zoja, krijgt de PC in kwestie een goed IP adres? (Start > Uitvoeren > CMD > type in: ipconfig/release en vervolgens ipconfig/renew)

    Kun je de PC in kwestie wel pingen vanaf de andere PC's? (Start > Uitvoeren > CMD > type in: ping "computernaam" / "IP adres")
  • Hey ben ik weer!

    Ja, ik heb een router en ik kan ook pingen….
  • Is de ingebouwde firewall wel uitgeschakeld?
  • UHm…. hoe kan ik dat zien, en hoe moet ik het uitschakelen?
  • Start>>configuratiescherm>>windows firewall…
  • Ja gewoon van SP2 bedoel je? Ja die staat ingeschakeld op iig deze computer. Op de laptop heb ik gisteravond SP2 geinstalleerd maar er staat niet die Firewall….

    Op de andere computers staat de Firewall er niet op en toch kan ik op deze PC komen, ookal staat het ingeschakeld
  • Staat de firewall op de laptop niet toevallig toch aan? Hij gaat namelijk automatisch aan als je SP2 eropzet.
  • Wat voor bekabeling gebruik je? Cross of straight UTP?
    Heb je het ook al met de wizard thuisnetwerk van XP geprobeerd?
  • [quote:c15e857f67="RoyWilliam"]Op de andere computers staat de Firewall er niet op en toch kan ik op deze PC komen, ookal staat het ingeschakeld[/quote:c15e857f67]De firewall ligt nog wel eens dwars. Je moet bij de instellingen van de firewall eens kijken of bestandsdelen staat aangevinkt (tabblad geavanceerd voor wat betreft de Windows firewall). Die optie staat niet altijd aan, en ja dan, zal het ook niet werken.
  • Nee, dat staat ook allemaal goed…
  • [quote:00321b2d47="Hans.Vosman"][quote:00321b2d47="RoyWilliam"]Op de andere computers staat de Firewall er niet op en toch kan ik op deze PC komen, ookal staat het ingeschakeld[/quote:00321b2d47]De firewall ligt nog wel eens dwars. Je moet bij de instellingen van de firewall eens kijken of bestandsdelen staat aangevinkt (tabblad geavanceerd voor wat betreft de Windows firewall). Die optie staat niet altijd aan, en ja dan, zal het ook niet werken.[/quote:00321b2d47]

    Al geprobeerd?
  • [quote:0796d1e938="roy_startpag"]Wat voor bekabeling gebruik je? Cross of straight UTP?
    Heb je het ook al met de wizard thuisnetwerk van XP geprobeerd?[/quote:0796d1e938]

    De vorige post is fout. Dit al geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.