Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbinding met Linksys WRT54G? Me neus!

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Zaterdag was een regenachtige dag, dus voldoende tijd om het draadloos netwerk fatsoenlijk te installeren.

  configuratie: Linksys WRT54G verbindt een (XP) desktop via wire en (XP)Laptop via wireless. Linksys is gekoppeld aan Speedtouch 510 voor internet. Zoveel mogelijk PnP gebruik voor installatie van onderdelen en laatste firmware geinstalleerd in de Linksys.

  Vervolgens heb ik de volgende beveiligingsstappen uitgevoerd:
  - SSID broadcast = disable
  - DCHP = disable
  - MAC filtering = enable (allow only known numbers)
  - WAP encriptie = enable

  Alles werkte goed en ik heb op beide PC's ruim een uur zitten internetten. de PC's zijn ook tussentijds uitgeschakeld geweest en na herstart ook nog steeds verbinding.
  Vervolgens heb ik de Linksys fysiek verplaatst. (PC's uitgeschakeld, stekker uit linksys en in kamer ernaast opnieuw ingeschakeld, de bekabeling is 100% gelijk gebleven!)

  De status van het netwerk is nu als volgt:
  - van beide pc's kan niet ge-internet worden, maar alle lampjes op de linksys en de speedtouch branden zoals het hoort
  - de wireless verbinding geeft aan: verbonden met netwerk, firewall actief, ontvangst uitstekend, beveiliging via WAP en er is tevens dataoverdracht (2 richtingen) ->OK dus!
  - ik kan van beide PC's de linksys niet meer benaderen (firefox openen, adres 192.168.1.1 geeft "handeling afgebroken" terug).

  Kan iemand mij vertellen waar ik moet beginnen met zoeken om dit op te lossen?
  (ik kan de zaak wel resetten, maar het kan toch niet zo zijn dat iedere keer als peut van de linksys afhaal dat ik me hele netwerk opnieuw moet opbouwen)
 • misschien overbodig, maar de netwerkkabel wel in dezelfde opening gestopt?
  verder heb ik in het begin ook verschrikkelijk zitten tobben met de linksys. toen de helpdesk gebeld en samen met hun eruit gekomen. even over die helpdesk, die staan wat mij betreft op eenzame hoogte wat betreft service en klantvriendelijkheid. ongelooflijk zoveel tijd voor ze je nemen. oke, je betaalt wel wat, maar als het eenmaal werkt is dat gauw vergeten.
 • De reden waarom dit voorkomt zou weleens een bug kunnen zijn. Dus ik zou op de site van Linksys de nieuwste firmware downloaden en alles opnieuw instellen. Zeker als je de hele waslijst aan bugs hebt gezien: http://www.linksys.com/download/vertxt/wrt54g_ver22_eu.txt . Dan heb je denk ik reden genoeg om over te gaan op een firmware update :wink:
 • @hvkessel: ik heb inderdaad met ?? in mijn ogen naar die kabels staan kijken, maar die zitten echt hetzelfde…

  @roy_startpag: zoals gezegd in de casus had ik de laatste firmware geinstalleerd!

  wel bedankt voor de tips ik zal eens bellen, maar ik ben toch ook benieuwd of er nog theorien over dit probleem de ronde doen.
 • En hoe zit het met de firmware van het modem? Ik zou daar ook eens naar kijken.
 • Daar heb ik aan zitten twijfelen, omdat ik op internet wel een nieuwe firmware had zien staan, maar de software van het modem koppelde zelf terug dat ik de laatste versie had.
  Ik heb dus die firmware wel gedowned, maar nog niets mee gedaan onder het mom "zolang het goed werkt…"

  Aangezien ik niet eens mijn router kan pingen kan ik trouwens ook geen nieuwe firmware in het modem knallen.

  Als ik trouwens het modem direct op de PC aansluit en gewoon via de netwerkkaart verbinding maak werkt internet prima, dus ik wil eigenlijk zo veel mogelijk van het modem afblijven. (en zou ik dus de firmware alsnog kunnen installeren)

  iemand een idee hoe het komt XP zegt dat er wel verbinding is met de router, maar dat ik hem niet kan pingen?
 • Dan ligt het idd aan je router. Ik zou de router terugbrengen naar de fabrieksinstellingen, en dan de instellingen opnieuw instellen.
 • Klopt
  Ik denk dat je doordat je de stroom van je Linksys af te halen dat ding eigenlijk gereset hebt.
  Was 192.168.1.1 de fabrieksinstelling?
  Anders ff in de handleiding kijken of je router nu bv een ander IPadres heeft en klop dat eens in op je PC ,kun je dan wat vinden??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.