Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 computers onafhankelijk van elkaar internet

Anoniem
roy_startpag
14 antwoorden
 • Mijn buurman heeft een computer boven en hij heeft een nieuwe computer gekocht. Hij heeft een adsl verbinding en allebei de computers hebben windows xp home. Nu wil hij dat allebei computers onafhankelijk van elkaar op internet kunnen. Hoe kan ik dat doen. Gewoon een router toch? Maar in welke opstelling moet ik deze plaatsen. En zijn er nog verdere tips?
 • Ja dat kan met een router idd. Sluit je modem met bijgeleverde kabel vast aan de rouer. Zorg dat beide computers allebei een netwerkkaart hebben. En zorg voor 2 UTP straight kabels om deze computers te verbinden met de router. Verder moet je NIET de software van de provider gebruiken, maar de router configureren voor internet. Computers moeten DHCP ingesteld worden. Bij de meeste routers wordt een handleiding (papieren of als PDF op CD) bijgeleverd met instellingen voor diversen breedband providers.
 • Wat voor modem heeft hij nu (merk en type)? Diverse adsl modems hebben al een router ingebouwd, en dan heb je aan een simple switch al voldoende. Wil hij draadloos of niet?
 • Hij hoeft niet draadloos, modem is van versatel, een gewone usb modem van e-tech. Hoeveel kost zo'n routertje eigenlijk?
 • Ik denk dat ie dan beter een gecombineerde modem/router/switch kan nemen. USB routers zijn bij mijn weten relatief duur en niet erg betrouwbaar. Kijk hier eens naar.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/111879
  http://www.linksys.com/international/product.asp?coid=19&ipid=670
 • Ik zou zeer zeker ook niet voor USB gaan. Ik weet niet hoe dat bij Versatel is. Maar zover mij bekend is worden alle USB modems voorzien van stroom van de PC. Met veel USB apparaten aangesloten aan je PC (maar ook weinig USB apparaten die veel stroom vreten) kan dat instabiliteit tot gevolg hebben van je PC. USB is gewoon een stroomvreter. Ik zou voor ethernet gaan.
 • bovendien kan je problemen krijgen met usb als je boven 1,5 mbit gaat.
 • Ik heb een sweex adsl modem router gehaald. Deze heb ik aangesloten op allebei de computers. Maar ik krijg geen verbinding met internet. Ik heb geprobeerd de router te configureren, maar het lukt niet echt. Ik heb bij allebei lanverbindingen de ip-adressen op automatisch verkrijgen gezet. en daarna heb ik volgens het boekje geprobeerd te instellingen goed te maken. Maar dit zonder succes, want hij krijg gewoon geen verbinding. Wat kan ik hieraan doen.
 • ff een andere modem halen, niet van het merk sweex.
  Sweex geeft wel vaker problemen met sommige providers (zoiezo al met @home, versatel weet ik niet zeker.)
 • [quote:aa4a2ba32a="Johnny321"]ff een andere modem halen, niet van het merk sweex.
  Sweex geeft wel vaker problemen met sommige providers (zoiezo al met @home, versatel weet ik niet zeker.)[/quote:aa4a2ba32a]

  Dat lijkt me nogal drastisch voor een eerste oplossing. Neem stapsgewijs de volgende beschrijving eens door en kijk of het werkt: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • Lijkt me ook een goed idee. Maar je moet met sweex wel een beetje geluk hebben, soms krijg je ze gewoon niet aan de praat. Het is geen topkwaliteit.
 • Kijk allereerst of het modem/router geschikt is voor jou provider. Dus of het protocol waarmee gewerkt wordt instelbaar is. En zorg altijd dat je de nieuwste firmware geïnstalleerd hebt. Routers worden bijna altijd geleverd met de eerste versie van de firmware. Deze is vaak brak, en zorgt vaak voor diverse problemen.
 • [quote:cef7911c96="samkaya"]Ik heb een sweex adsl modem router gehaald. Deze heb ik aangesloten op allebei de computers. Maar ik krijg geen verbinding met internet. Ik heb geprobeerd de router te configureren, maar het lukt niet echt. Ik heb bij allebei lanverbindingen de ip-adressen op automatisch verkrijgen gezet. en daarna heb ik volgens het boekje geprobeerd te instellingen goed te maken. Maar dit zonder succes, want hij krijg gewoon geen verbinding. Wat kan ik hieraan doen.[/quote:cef7911c96]

  Heb je wel de Wan instellingen goed ingesteld ? zoals

  VPI
  VCI
  ENCAPSULATION

  Want heb pas bij een kennis zo een sweex adsl/modem/router geinstalleerd en ging probleemloos in combinatie met wanadoo.
 • [quote:2092f5a54c="Mehmet"][quote:2092f5a54c="samkaya"]Ik heb een sweex adsl modem router gehaald. Deze heb ik aangesloten op allebei de computers. Maar ik krijg geen verbinding met internet. Ik heb geprobeerd de router te configureren, maar het lukt niet echt. Ik heb bij allebei lanverbindingen de ip-adressen op automatisch verkrijgen gezet. en daarna heb ik volgens het boekje geprobeerd te instellingen goed te maken. Maar dit zonder succes, want hij krijg gewoon geen verbinding. Wat kan ik hieraan doen.[/quote:2092f5a54c]

  Heb je wel de Wan instellingen goed ingesteld ? zoals

  VPI
  VCI
  ENCAPSULATION

  Want heb pas bij een kennis zo een sweex adsl/modem/router geinstalleerd en ging probleemloos in combinatie met wanadoo.[/quote:2092f5a54c]

  Dat heb ik allemaal ingesteld volgens de gebruiksaanwijzing, daar staan ook de waarden voor Versatel. Maar toch doet ie het niet. Dat is toch raar. Ik heb dit eerder zo vaak gedaan, komt vast door sweex. Maar ik ga geen andere halen. Hij moet het toch gewoon doen, ik heb 'm gekocht dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.