Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 pc' op e-tech router geen 100 mb

Anoniem
instal
8 antwoorden
  • Ik heb laatst een nieuw routertje gekocht van E-tech, en die bedraad aangesloten op 1 pc op zolder en 1 pc in de woonkamer.
    Beide pc's zelfde os Win.XP prof.

    Pc in de woonkamer onboard nic.
    pc op zolder realtek kaartje.

    Ik wil een 100mb netwerk zodat de bestanden van de ene pc naar de andere lekker vlot over gaan.

    De pc in de woonkamer heeft wel een 100 mb link met de router.

    Nu het probleem de pc op zolder krijgt helemaal geen ip niks.
    Heb een oplossing gevonden om de nic handmatig op 10mb full duplex te zetten en toen kreeg ik wel een ip en werkt alles naar behoren.

    Toch zou ik heel graag het netwerk op 100 hebben.
    De kaart heb ik vervangen voor een andere dus dat is het ook niet.

    Iemand een idee?
  • Op dezelfde plek in Windows kun je de NIC ook op 100 mbit/full duplex instellen. Werkt dat dan niet? Valt de verbinding dan weg? En de optie automatische detectie?
  • [quote:56b8685937="roy_startpag"]Op dezelfde plek in Windows kun je de NIC ook op 100 mbit/full duplex instellen. Werkt dat dan niet? Valt de verbinding dan weg? En de optie automatische detectie?[/quote:56b8685937]

    De optie 100 en auto werkt inderdaad niet nee, alleen op 10 mb full heb ik verbinding.
  • Is de kabel wel 10/100 Mbit? Of gebruik je nog een cat. 3 kabel? Cat. 3 kabels werken maar op 10 Mbit. Zorg dat je minimaal een cat. 5 kabel gebruikt. Die kan namelijk ook 100 Mbit aan.
  • [quote:f58602f998="roy_startpag"]Is de kabel wel 10/100 Mbit? Of gebruik je nog een cat. 3 kabel? Cat. 3 kabels werken maar op 10 Mbit. Zorg dat je minimaal een cat. 5 kabel gebruikt. Die kan namelijk ook 100 Mbit aan.[/quote:f58602f998]

    Cat 5e kabel.
  • De netwerkkaart zal ook wel 10/100 Mbit zijn neem ik aan?
    Hieronder nog wat tips:
    - Probeer de netwerkkaart eens in een ander PCI slot.
    - Probeer nieuwere/andere drivers
    - Voer Windows update uit, en werk Windows compleet bij
  • Ik weet niet of het waar is maar ik heb wel eens gelezen dat onder XP (ik neem aan dat je die hebt) een Realtek kaartje van het C type moet zijn
    (bijv 8139C en geen 8139A of 8139B) Ik heb 2 pc 's gehad (die zij vervangen) met realtek kaartjes en beide waren 8139C.
    Kijk wel type je hbet, en probeer evt een andere NIC
  • [quote:57bd26f20b="Bosje"]Ik weet niet of het waar is maar ik heb wel eens gelezen dat onder XP (ik neem aan dat je die hebt) een Realtek kaartje van het C type moet zijn
    (bijv 8139C en geen 8139A of 8139B) Ik heb 2 pc 's gehad (die zij vervangen) met realtek kaartjes en beide waren 8139C.
    Kijk wel type je hbet, en probeer evt een andere NIC[/quote:57bd26f20b]

    Vreemd. Wat ik over die 8139 chipset kan vinden is dat deze gewoon maximaal 100 mbit aankunnen hoor. Zowel A, B als de C-versie. Zie b.v. hier: http://www.ipc-markt.de/Embedded-board.htm . Daar is b.v. een mobo met een A-versie LAN interface te zien. De site van Realtek kon ik deze info niet vinden, omdat de site gedeelte plat lag. Misschien dat er bij de A- en B-versie een brakke driver wordt geleverd waardoor 100 mbit niet werkt? Kan verder geen verklaring geven waarom dat zo zou zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.