Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

fout bij overzetten van bestanden tussen 2 pc`s

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
  • Heb 2 pc`s via adsl modem/router met elkaar verbonden. Dit werkt goed tot dat ik bestanden versleep van computer A naar Computer B dan krijg ik de foutmelding "De toegang is geweigerd. Controleer of de schijf vol of tegen schrijven is beveiligd of dat het bestand momenteel in gebruik is" Tot voor kort heeft het wel gewerkt maar nu opeens niet meer. Heeft iemand een idee hoe dit kan? ps. het zelfde geld ook als ik van computer B naar A wil overzetten. :cry:
  • Waarschijnlijk door de firewall van XP. Door het installeren van een updat wordt het netwerkverkeer van de computers onderling geblokkeerd.
  • Netwerk wizard uitvoeren en/of de instellingen van de Firewall aanpassen.
  • Wil je meer weten over de Windows firewall, dan kan dat via de Windows Help. Uiteindelijk kun je een kijkje nemen bij de tab Uitzonderingen van de Windows firewall.

    Heb je nog een andere firewall in gebruik?
  • Heb op de pc alleen xp firewall in gebruik. In mijn adsl modem (Alcatel one touch 510) zit ook een firewall. In de firewall van XP heb ik al gekeken bij uitzonderingen maar daar staat bestands en printerdeling aangevinkt.
  • [quote:4b9c21b9cb="dvandeutekom"]In mijn adsl modem (Alcatel one touch 510) zit ook een firewall. [/quote:4b9c21b9cb]Hier heb je geen last van. Die is bedoeld voor internet (extern netwerk) en die moet je niet uitschakelen. Ik kan de gegeven foutmelding verder niet associeren met een mogelijke netwerk instelling. Heb je dit probleem met alle bestanden en mappen? heb je recentelijk een oude bestanden/mappen (backup) teruggezet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.